Hogyan lehet „szórakoztató” a komolyzene? Vagy hívjuk inkább klasszikus zenének, hisz lehetne ez „komolytalan” is? Mi a KameraZene?

A műsor heti rendszerességgel dolgoz fel zenei témákat, klasszikuszenei mémeket, de részesei lehetünk különleges interjúknak és animációs kisfilmeknek is. A sorozat vezérvonala Mona Dániel különleges személyisége, fiatalos, fanyar humora és a klasszikus zene megkérdőjelezhetetlen szeretete. Egyedi képi világ köszön vissza az epizódok vizuális megjelenésében, szórakoztató animációk kísérik a narrációt. Elrugaszkodott kreatív megoldásokat alkalmazott a műsor készítő csapata, az Ambient Pictures, azaz Tuza Norbert rendező/kreatív szakember és Szín Róbert operatőr-vágó, Manga István grafikus/vfx művészbarátjukkal és kollégájukkal kiegészülve.

A kialakult veszélyhelyzetben a Társaság egy grandiózus vállalkozásba kezd. A Zenetudományi Intézet segítségével feldolgozzák teljes történetüket, begyűjtenek minden fellelhető dokumentumot, videóanyagot, zenei kritikát, archív fényképet, mely a 167 év történetéből fellelhető. Számos anekdota is része a történetüknek, melyeket a közeljövőben kisfilmek formájában elevenítenek meg. A legérdekesebb dokumentumokat, történeteket a Facebook-oldalukon teszik közzé. A későbbiekben a teljes archívumot publikussá teszik. A kutatás nem csak egy zenekar múltjának feldolgozása, hisz a Filharmóniai Társaság egyben a ma ismert szimfonikus zenekari élet alapját is jelenti.

„167 éves történetünk kötelez minket arra, hogy múltunkat a lehető legrészletesebb módon feldolgozzuk, de a lehetőségeket is fel kell kutatnunk, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő tartalmakat, új formákat keressünk a klasszikus zene számára. Közönségünk már két éve élvezheti Mona Dániel különleges humorát a martonvásári koncerteken, reméljük, hogy most térbeli korlátozás nélkül a lehető legszélesebb közönség otthonába is tudunk vidám perceket csempészni klasszikuszenei témákkal” – nyilatkozta Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke.