Az elmúlt évek tánckoncertjeinek legsikeresebb produkcióiból láthatunk válogatást január 11-én.

A 2020-as újévi tánckoncert repertoárját Izaki Maszahiro, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar fő-zeneigazgatója válogatta össze. A 2012-ben indult újévköszöntő koncertek alkalmával a színpadon egyenrangú partnerként jelenik meg a zene, az ének és a tánc. A produkció során fellépnek a Budapest Táncszínház, a Pécsi Balett táncművészei is, akik többször szerepeltek már a megyeszékhelyen a szimfonikusokkal, akárcsak a Szitt Melinda által vezetett Szolnok Balett. Elfogadta a meghívást továbbá a Közép-Európa Táncszínház és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium hallgatóinak csapata is.

Az eseményen neves koreográfusok − Raza Hammadi, Fodor Zoltán, Bajári Levente vagy Feledi János − produkcióit láthatja majd a közönség, és kétszáz tagú kórus működik közre.

Izaki Maszahiro főzeneigazgató, a produkció zenei rendezője szerint a Boléro az egyik legismertebb és legkedveltebb klasszikus zene, amelyet a közönség szívesen hallgat újra és újra. Ezért is elevenítették fel a 2014-es tánckoncertet és tűzték ismét műsorra a Bolérót, a Poloveci táncokat és a Bacchanáliát. A kórusoknak is különleges feladatot szántak a koncerten, Fauré művei vagy Rahmanyinov Vocalise darabja, valamint a Carmen ismerős dallamai is felcsendülnek majd.

Kiemelt fotó forrása: Facebook