A pandémia miatt az elmúlt évben világszerte leállni kényszerült az élőzenei iparág, elhalasztották a koncerteket, világturnékat. Mint minden elkötelezett koncertzenésznek, a kirobbanóan energikus fellépéseiről híres Bon Jovi tagjainak is közös vágya volt, hogy eljussanak valahogy globális rajongótáborukhoz. Erre nagyszerű lehetőséget adott az amerikai Encore Nights-szal való együttműködés, akik 2020-tól kezdve egy úttörő kezdeményezést indítottak a világjárvány alatti „jelenléti” szórakoztatásban: autósmozikban vetítettek koncertfilmeket szerte Észak-Amerikában. Olyan nagyágyúk filmjeit mutatták be biztonságos körülmények között közel egymillió rajongónak, mint a Metallica, Blake Shelton, Gwen Stefani vagy Kane Brown. A tengerentúlon kirobbanó sikerű vetítéssorozat Bon Jovi új koncertfilmjével Észak-Amerika után megérkezik Európába is, az immár újranyitott mozitermekbe.

A Drive-in Night címmel mozikba kerülő koncertet az együttes megalakulásának színhelyén, New Jersey-ben, a Paramount Theatre-ben rögzítették 2021. május 22-én.

A több mint kétórás felvételen olyan slágerek csendülnek fel, mint a You Give Love A Bad Name, az It’s My Life, a Wanted Dead Or Alive, a Bad Medicine, vagy az elmaradhatatlan Livin’ On A Prayer. A klasszikus repertoárt a legutóbbi, immár 15. nagylemezükön szereplő új dalokkal színesítették. A koncerten Jon Bon Jovi oldalán régi zenésztársai és profi sessionzenészek egyaránt feltűnnek: David Bryan billentyűst, Tico Torres dobost, Hugh McDonald basszusgitárost és Phil X szólógitárost – aki 2013-ban váltotta a kilépett Richie Samborát –  kitűnő turnézenészek, John Shanks gitáros-vokálos és Everett Bradley ütőhangszeres-multiinstrumentalista kísérik.

A koncertfilm a világpremierrel egy időben, csak egyetlen estén, június 18-án érkezik a hazai mozikba,

a színpadi produkciók moziközvetítéseire specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Országszerte közel negyven moziban kerül műsorra, többek között a Cinema City összes mozijában, a Kultik mozikban, Budapesten még a Corvin, Pólus, CinemaPink moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a KÖKI Terminál tetőteraszán. Vidéken a megyeszékhelyek többségén látható lesz, a CC és Kultik mozikon kívül a szegedi Belvárosi mozi, a debreceni Apollo mozi, a Kecskeméti Otthon mozi, a szolnoki TiszapArt mozi és a szombathelyi Agora is vetíti. A mozik teljes listája a ezen az oldalon olvasható.

Nyitókép: Jon Bon Jovi, forrás: Pannonia Entertainment