Négyéves kora óta a fehér és fekete billentyűk bűvöletében él. Hogyan kapcsolódik ki, ha éppen nem zenél? Miért fontos helyszín számára Csíkszentlélek? És mire kérte Lewis Hamilton Forma–1-es világbajnok?

Életigenlés és határtalan zeneszeretet jellemzi a jelenleg Münchenben tanuló virtuóz zongoraművész Boros Misit. A fiatal tehetség már 4-5 évesen komponált, a későbbiekben pedig szívesen kipróbálná magát zeneszerzőként és karmesterként is. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy sokan csodagyereknek tartják, úgy reagált: „Anyukám erre egyszer nagyon okosat mondott, hogy nem csodagyereknek tart, hanem csodálatosnak. Én azt szoktam mondani, hogy csodálatos gyerekkorom volt.”  

Vezetés közben szívesen hallgat zenét vagy podcastokat. „Sokszor, amikor vezetés közben lehetne idegeskedni, helyette elindul egy darab a fejemben vagy bekapcsolom a rádiót, és eltűnik az indulat. Ezért is jó, hogy a zene mindig velem van, mert ilyen helyzetekben támogatást nyújt. Akár egy mentőöv” – meséli a fiatal művész. 

A Magyar Kultúra Podcastok csatornáján jelentkező Mi lenne, ha… a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM felületein is elérhető. A következő epizód október 5-én érkezik, a vendég Lakatos Mónika énekes lesz.