A Larry című, egy borsodi YouTube-sztárról szóló alkotás 169 millió forint gyártási támogatást kapott. Bernáth Szilárd első mozifilmjének gyártása a Focusfox Stúdióban készül. A filmalkotás egy kelet-magyarországi szocio-realista történet lesz.

A forgatókönyv szerint a 22 éves pásztorként dolgozó Ádám súlyos dadogása miatt a társadalomtól elszigetelve él Borsodban. Egy nap azonban katartikus felismerést tesz: ha kirobbanó dühhel rappel, a dadogás megszűnik. Vad előadásmódja és kíméletlen őszinteségű szövegei miatt váratlanul óriási sikert ér el a YouTube-on Larry néven.

A rendező-forgatókönyvíró Bernáth Szilárd első mozifilmjének szereplőválogatása már folyamatban van. A 22 napos forgatás júniusban kezdődik.

A magyar-szlovák koprodukcióban készülő Műanyag égbolt gyártására 216 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta első mozifilmje egy ambiciózus sci-fi animáció, a filmterv az Inkubátor Program nyerteseként kapott először támogatást 2016-ban. A koprodukcióban készülő alkotás a Szlovák Audiovizuális Alap gyártási támogatását is elnyerte.

Az animációs film főszereplői Keresztes Tamás és Szamosi Zsófia, akik a többi színésszel együtt nem csupán hangjukat adják a filmhez, hanem egy speciális animációs technika használatával maguk is megjelennek a filmben. A rotoszkóp technika segítségével a forgatott jelenetek alapján az animátorok kockáról-kockára rajzolják át a film szereplőit, így a színészek legapróbb rezzenése is a vászonra kerül.

Bővebb információ a filmekről ezen a weboldalon található.

Kiemelt fotó: Bernáth Szilárd. Forrás: magyar.film.hu