(MTI) Az első alkalommal meghirdetett rendezvény a természetes vagy mesterséges úton szén-dioxiddal dúsított borok világáról kíván átfogó körképet adni. A számos külföldi és hazai pezsgőféleség mellett a fesztiválon mutatkozik be a Sugarbird divattervezőinek a Bock borászattal karöltve megalkotott és megtervezett, egyedülálló dizájnú rosé habzóbora ? közölték a szervezők.
A champagne őshazájából, Franciaországból olyan ismert termelők italait lehet megkóstolni, mint az Alfred Gratien, a Billecart-Salmon, a Dom Perignon, a Krug, a Laurent Perrier, a Louis Roederer, a Mumm, a Moet&Chandon és a Veuve Clicquot Ponsardin.
Olaszországból a Bortolomiol, az Il Prosecco, a Villa Maria és a Zonin képviselteti magát, a spanyolországi pincészetek közül a Codorníu és a Freixenet caváival találkozhat a közönség, míg Portugáliából a Gazela és a Mateus vesz részt habzóboraival a Buborék Fesztiválon.
A rendezvényen a magyar kínálatból a Törley, a Chapel Hill, a Hungaria, a Francois, a Frittmann Pincészet, a Gedeon Pincészet, Gere Attila, Gere Tamás, Günzer Tamás, a Mészáros Pincészet, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Pfneiszl Pincészet, Riczu Tamás, a Sugarbird (Bock) és Tiffán Imre pezsgőivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
A fesztiválra a belépés ingyenes; a szüleikkel kilátogató gyermekeket a szervezők alkoholmentes pezsgőkkel, buborékfújókkal várják.