fbpx

Buenos Airesben versenyez a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című magyar film

Baranyi Benő Zanox – Kockázatok és mellékhatások című mozifilmje meghívást kapott a héten kezdődő Buenos Aires-i BAFICI filmfesztivál versenyprogramjába.

Latin-Amerika legnagyobb filmünnepeinek egyike az argentin főváros nagyszabású nemzetközi fesztiválja, a BAFICI, amely évről évre csaknem háromszáz alkotással, valamint izgalmas kísérőprogramokkal várja a filmkedvelő közönséget. A versenyprogramban részt vevő filmek között a szakmai zsűri négy kategóriában osztja ki a díjakat. Baranyi Benő romantikus és sci-fi elemekkel átszőtt coming-of-age vígjátéka többek közt a legjobb nemzetközi film díjáért versenyez.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások egy érettségiző fiatal kalandjairól szól, aki egy borzalmas napot követően a kórházban köt ki, ahol szobatársa házipálinkájának és saját gyógyszerének együttes hatására képes visszautazni az időben.

A Zanox főszerepét a székelyudvarhelyi Bálint Előd alakítja. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült film rendezője és írója Baranyi Benő, producere Gyurin Zsuzsanna és Molnár Dániel. A film a Salamandra Film és a Sparks gyártásában készült.

A Zanoxra a magyarországi mozikban már több mint 15 ezren váltottak jegyet, és online premierje óta népszerű a streaming platformokon is.

A képen Bálint Előd a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című filmben. Fotó: Mozinet

A rovat további cikkei