Carmen a Szabadtérin

Egyéb

Az izraeli származású sztárénekes a legrangosabb operaházakban énekli a szerepet: a Honkongi Opera, a szentpétervári Mikhailovsky Színház, a hamburgi Staatsoper, a Sao Paolo-i Teatro Municipal, a Moszkvai Bolsoj, a Sydney-i Opera és a Bécsi Staatsoper után először mutatkozik be a magyarországi közönségnek.

A dohánygyári munkáslány, a Sevillát megszálló spanyol hadsereg katonája és a nép körében közkedvelt bikaviadalok ünnepelt hőse, a torreádor szerelmi háromszögéről szóló tragikus történetet Bizet érzelem gazdag, lüktetően dallamos zenéje teszi felejthetetlenné.

Egy odadobott virág nyomán fellobbanó vad szenvedélyek, féltékenység, hatalmi játszmák, női praktikák, végzet és halálos szerelem keveredik a karneváli hangulatú, egyszerre forró és zűrzavaros történetben. A Carmen legszebb áriáit, a Habanérát, a Virágáriát, a Torreádor-dalt azok is ismerik, akik színpadon még nem látták az operát.

A címszerepben: Rinat Shaham

A végzetes szenvedélyek operáját négy felvonásban, két részben - francia nyelven, magyar felirattal játszák.

Don José: Kiss B. Atilla

Escamillo: Kálmándi Mihály

Remendado: Mukk József

Dancairo: Bátki Fazekas Zoltán

Zuniga: Gábor Géza

Morales: Haja Zsolt

Carmen: Rinat Shaham

Micaela: Létay Kiss Gabriella

Frasquita: Cecília Lloyd

Mercedes: Várhelyi Éva

Közreműködik: Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara - az Opera együttese, a Magyar Állami Operaház Énekkara és Gyermekkara