fbpx

A Susotázs a legjobbak között

large_chuchotage_still_02
Osvárt Andrea a Susotázsban

Tóth Barnabás rövidfilmjének két főszereplője (Göttinger Pál és Takács Géza) tolmácsként dolgozik egy konferencián. Unalmukban azt kezdik találgatni, ki lehet az az egy szem magyar a nézőtéren, akinek a fülébe súgják a fordítást. Osvárt Andreában vélik felfedezni a magyar résztvevőt, és ez váratlan események sorát indítja el.

A Napszálltát az idegen nyelvű filmek kategóriájában nevezték, a kilences listára azonban nem került fel.

Az amerikai filmakadémia a legjobb dokumentumfilm, a legjobb dokumentum-rövidfilm, a legjobb idegen nyelvű film, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában hirdette ki a rövidített listát.

Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában volt magyar esélyes, Kovács István Ostrom című rövidfilmje, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációs rövidfilmje és Bucsi Réka Solar Walk című animációs rövidfilmje azonban szintén nem került fel a szűkített listára.

ruben-brandt-collector7-520
Jelenet a Ruben Brandt, a gyűjtőből

A legjobb egészestés animációs film kategóriának ? melyben Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című alkotása szerepel ? szűkített listáját egyelőre nem közölte az amerikai filmakadémia.

A 91. Oscar-átadóra 2019. február 24-én kerül sor. Az elmúlt években a legjobb rövidfilm kategóriában született magyar győztes, Deák Kristóf Mindenki című alkotása 2017-ben kapta meg az arany szobrocskát.

A rovat további cikkei