Új műsor készül a színház, a klasszikus tánc, a videóművészet, az elektronikus zene és az irodalom határmezsgyéjén: a kultikus 1984-et cirkuszszínházi előadássá alakítják át.

Részlet az 1984 – Légvarázs és cirkusz című előadásból. Kép forrása: Trip hajó
Részlet az 1984 – Légvarázs és cirkusz című előadásból. Kép forrása: Trip hajó

Április 6-án George Orwell művéből inspirációt merítve a Trip és a Kult2 bemutatja az 1984 – Légvarázs és cirkusz című előadását a Maciva Művésztelepen, a Hippodromban.

Az előadás egyesíti a zenét, a táncot, az artistaművészetet és a drámai elemeket, hogy létrehozzon valami teljesen egyedit és lenyűgözőt. A látványvilág és a hangulat új értelmet ad Orwell ikonikus történetének, és olyan színpadi élményt teremt, amelyben a nézők belemerülhetnek az 1984 által festett sötét, de lenyűgöző világba. Az előadásban a táncosok és artisták által bemutatott koreográfiák, mutatványok még jobban kiemelik a regény lényegét.

A különleges cirkuszszínházi előadás nem csupán szórakoztató esemény, de gondolatébresztő utazás is, mely mélyrehatóan foglalkozik olyan aktuális témákkal, mint a hatalom és az ellenőrzés, a szabadság és az egyéniség, miközben hű marad az eredeti regény súlyos és elgondolkodtató üzenetéhez. Az 1984 lehetőséget teremt arra, hogy a közönség újra felfedezze Orwell klasszikusának erejét és relevanciáját. 

„Mi a következő lépés? Egy szabad álomvilág a virtuális térben, ahol ugyan választhatsz, de ezért a valóságban rabszolgává válsz? Megválaszolhatatlan kérdések. Nem is célunk, hogy megtaláljuk az egyetlen igazságot. Mi csak egy szerelmi történetet mesélünk el” – fogalmaznak az alkotók az előadásról.

Tovább információ itt.