fbpx

Csaknem ezer alkotás érkezett a Szegedi Nyári Tárlatra

Rekordszámú, csaknem ezer alkotás érkezett a 41. Nyári Tárlatra, melyet májusban online rendez meg a szegedi Regionális Összművészeti Központ (Reök).

A virtuális tárlat nem szokatlan a Reök történetében. A pandémia miatt a tavalyi Táblaképfestészeti Biennálé alkotásai is az online térbe költöztek, az internetes hozzáférésnek köszönhetően így húsz országból érkeztek „látogatók” a kiállításra. Az élmény természetesen ezúttal sem sérül, hiszen a webes felület a Reök termeinek különleges atmoszféráját igyekszik átadni, több alkalommal pedig érdekes videóanyagok színesítik a tárlatot.

A nevezett pályaművek közül négytagú szakmai zsűri választja ki a napokban azokat az alkotásokat, melyek a tárlat végleges anyagát adják.

A kiállításon – mely a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani – ebben az évben is láthatók majd meghívott művészek alkotásai, így mások mellett Aknay János, Szüts Miklós, Nagy Gábor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet, a szegediek közül pedig Sejben Lajos, Henn László András és Popovics Lőrinc műveiben is gyönyörködhet a közönség.

A beválogatott alkotások teljes listája várhatóan a www.reok.hu weboldalon tekinthető meg április végén.

Nyitókép: Reök Szeged/Facebook

A rovat további cikkei