Csángó Fesztivál Jászberényben

Egyéb

Közel 50 program, 1000 közreműködő, 20 zenekar, 10 jászberényi együttes, és 15 hagyományőrző együttes látogat a nemzetközi rendezvényre Moldvából, Gyimesből, Erdélyből és a Felvidékről. A "klasszikus" külföldet Görögország, Törökország, Szerbia és Grúzia képviseli. A fesztiválon olyan kiemelkedő előadókkal találkozhat a közönség, mint Lajkó Félix, Sebő Együttes, Palya Bea, Szokolay "Dongó" Balázs duó, a HONVÉD Táncszínház, a BaHorKa feat Fanfara Complexa, a MagyarVista zenekar, Cimbaliband, Pál István ?Szalonna? és bandája.

 

A rendezvényt a Sebő együttes Hatvanhat c. műsora nyitja meg augusztus 5-én, de fellép majd Lajkó Félix (augusztus 6.) és Palya Bea is (augusztus 7. - csütörtök - 20.00). A 6 napos fesztiválon szerepel a BaHorKa feat Fanfara Complexa, a MagyarVista zenekar, Cimbaliband, Pál István ?Szalonna? és bandája, és itt lesznek a Fölszállott a páva televíziós vetélkedő kategória győztesei, valamint a rendezvény fő szervezője, a Jászság Népi Együttes is.

A gyerek- és családi programok mellett moldvai, gyimesi, erdélyi, felvidéki hagyományőrzők, pálinka- és bormustra, folklórműsorok, szentmise, éjszakai koncertek és gasztronómiai különlegességek táncházak, tűzijáték, továbbá számos érdekes program várja a látogatókat (lásd csatolva). A rendezvény érdekessége, hogy augusztus 9-én, szombaton itt rendezik meg a VIII. MAGYAR - MAGYAR Konferenciát, melynek témája a hagyomány továbbélése.