A Berka Együttes harmadik lemeze, a Csángó négy évszak egy csángó kaleidoszkóp: ha beletekintünk, színesen csillognak benne a különböző hangszerelésben, sőt akár kis kórusműben feldolgozott gyűjtések, dallamok. Ezek nemcsak egy egyházi év jeles eseményeit idézik fel, hanem a természet és életünk múlásának legfontosabb állomásait is egyben. A lemezen szereplő 12 dal, melyek a hónapokat szimbolizálják, egy-egy ilyen stáció.

A Hejszóval kezdődő lemez ezen az ösvényen indítja útjára a hallgatót, melynek érdekessége, hogy a régi ősi vallásból származó szövegek és dallamtöredékek fonódnak össze a keresztény hagyománnyal. A farsangi témájú Böjtelő és a négyszólamú kórusművé árdolgozott nagyböjti népéneken, a Keresztúton keresztül jutunk el Krisztus feltámadásához és a természet újjászületését jelképező Tavaszi szelekig. A fiatalság, a tettrekész erő, az élet küzdelmeihez és viszontagságainak elviseléséhez szükséges energiák öltenek testet a gyimesi Huszárosban. A kora nyári esték illatában egyszerre érezzük a Pünkösdi rózsát és a hőn áhított szerelmet.  A nyári hónapok egészen a Menyekezőig kalauzolnak el bennünket, így jutunk el a szimbolikusan 9. hónapra megszülető Dzsermekig. Ahogy előrehaladunk az őszben, úgy fordul a tematika az elmúlásba, rajta keresztül válunk szimbolikusan öregedő testünk rabjává, melyet a Kövecses víz és a Hosszú útnak pora testesít meg. A lemez pozitív záróakkordja az elmúlásból újjászülető remény, a Világnak világa.

A 2008-ban alakult Berka moldvai csángó táncháza immár 12 éve minden második pénteken megtölti a Fonót. Rendszeres vendégek nyári fesztiválokon, táborokban, táncházakban. Munkásságuk eredménye több mint 600 felnőtt és gyerek táncház, ez a harmadik lemezük.