fbpx

Csapdába csal Cserhalmi Dániel új ÁVH-krimije

Cserhalmi Dániel népszerű Csengőfrász címmel írt ÁVH-regényét követően második krimijével, a Szibériai csapda című szövevényes regényével „csalja csapdába” olvasóit. A 464 oldalas, valós történelmi eseményeken alapuló fikciós történetet a Rákosi-korszak ihlette.

Csonka György ezredest nem csak a múltja üldözi: az Államvédelmi Hatóság rettegett nyomozói is a sarkában vannak. Jól ismeri a módszereiket, hiszen korábban maga is alkalmazta őket; tudja, hogy ha egyszer elkapják, többé nincs menekvés.

Öngyilkossági kísérlete nem sikerül, és már az alkohol sem hoz megnyugvást. Nincs más választás: családjával együtt el kell hagynia az országot. De vajon lehetséges-e a szökés – a disszidálás – a besúgók láthatatlan hadserege közepette? Tud-e még bízni bárkiben is? Félreállíthat-e az útból mindenkit?

Cserhalmi Dániel végzettsége szerint környezetgazdálkodási agrármérnök, az Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezetője, egyetemi docens. Nős, két gyermek édesapja, szabadidejében olvas, vagy a zenekarával játszik. Gimnazista kora óta ír, első regénye, a Csengőfrász megírását a korszak iránti érdeklődése, a krimi iránti szeretete és korábbi olvasásélményei is inspirálták. A könyv sikerét követően nem volt kérdés, hogy Cserhalmi Dániel folytatja az írást, így megszületett a sakkban alkalmazott „csapda” ihlette Szibériai csapda című mű. Az ÁVH-regény az Alexandra Könyvkiadó gondozásában jelenik meg október közepén. A könyv az Állambiztonsági Szolgálatok Történelmi Levéltára szakmai támogatásával készült.

A rovat további cikkei