A gyerekek és a szülők garantáltan minőségi dalokat hallgathatnak, miközben a legkiválóbb költők verseit is megismerhetik. A program valóban hiánypótlónak tekinthető, ugyanis rendkívül kevés a gyerekeknek szánt, minőségi szempontokat ápoló versadaptáció és gyerekdal. Az arra érdemes szövegek gyakran elvesznek a túlkínálatban, ezért fontos, hogy az igényes kultúra iránt elkötelezett „fogyasztók” megfelelő iránymutatást kapjanak a „piacon”. A Csimborasszó nem titkolt célja a minőségi értékítélet kialakítása a szülők és a gyerekek körében. Ebben nyújthat segítséget, ha fülbemászó, igényes zeneműveken keresztül találkoznak a kortárs gyerekköltészettel.

A Csimborasszó színes válogatást mutat a különböző költészeti és zenei irányzatokból, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt. Kivétel nélkül csak olyan dalok szerepelnek repertoárjában, amelyek a magyar nyelvet helyesen, tisztán, élvezhető formában, játékosan közvetítik.

A versek kiválasztásában az IGYIC szakmai stábja működött közre, a zeneszerzők-előadók megválasztása pedig a zenei menedzser, Prieger Zsolt hathatós segítségével valósult meg.

Az eddig elkészült videóklipek:

Kiss Ottó: Égi Tinta / zeneszerző-hangszerelő: Kovács Zoltán, előadó: Bognár Szilvia
Kántor Péter: Körúti szél / zeneszerző-hangszerelő: Unger Balázs, előadó: Cimbaliband
Miklya Zsolt: Találós / zeneszerző-hangszerelő-előadó: Czutor Zoltán
Kiss Judit Ágnes: Macska télire / zeneszerző-hangszerelő-előadó: Magyar Bori
Pinczési Judit: Légtornász / zeneszerző-hangszerelő-előadó: Dorogi Péter
Kányádi Sándor: Madáretető / zeneszerző: Szalóki Ági, hangszerelő: Tóth István, előadó: Szalóki Ági

Az elkészült produkciók a Csimborasszó YouTube-csatornáján láthatók.

Nyitókép: Szalóki Ági, forrás: a Csimborasszó YouTube-csatornája