Formák – formarendek címmel a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége (MKISZ) által válogatott absztrakt és figurális kortárs szobrászművészeti alkotásokból nyílik csoportos tárlat pénteken a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

A tíz alkotó műveit felvonultató, szeptember 26-ig látható tárlat a kortárs szobrászművészet sokszínűségét jeleníti meg. A válogatásban a tradicionális anyagok és technikák mellett, mint a bronz vagy a mészkő, természetes anyagokból, például földből készített szobrokat mutatnak be, de egyes alkotások videóinstalláció formájában jelennek meg. Olyan alkotók munkáit láthatja a közönség, akik korábban részt vettek az MKISZ által immár hagyományosan megrendezett szobrászbiennálén.

A kiállító művészek Csurgai Ferenc, Farkas-Pap Éva, Fűkő Béla, Kutasi Tünde, Menasági Péter, Oláh Katalin Kinga, Rabóczky Judit, Szabó Virág, Szanyi Borbála és Várnagy Ildikó.

A Formák – formarendek című kiállítás a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége által szervezett V. Szobrász Biennále kísérő tárlataként valósul meg. Simonffy Márta, az MKISZ elnöke, a tárlat egyik kurátora úgy fogalmazott, hogy a kisplasztika, a formák, a formarendek széles tárházát tárja a látogatók elé a kiállítás, bizonyítva a művész, a művészet hihetetlenül sokszínű kifejezésének tényét, valóságát, térbeli szerepét.

Nyitókép: Oláh Katalin Kinga Csavar és szuplé gerendán című alkotása (2014). Képek forrása: MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.