Jellegzetes hangját egy ország ismeri és szereti. Mindig is színész akart lenni, de ha mégis másképp alakult volna, akkor régész vagy politológus lenne. Az életéről szóló film főszerepét Ötvös Andrásra bízná. Hogyan jutott el egy pajzán sztorikkal tarkított történeten keresztül a Bibliáig? És miért sírja el magát rendszeresen a Keresztapa 3-on? Mi lenne, ha… – játék a lehetőségekkel. A Kultúra.hu podcastjának harmadik vendége Csőre Gábor színművész.

Azt mondja: a
nyilazós-kardozós filmeket a mai napig teljes áhítattal nézi, de amit
akárhányszor újra tud nézni, az a Keresztapa. „A
Keresztapa 3-on zokogni szoktam. Az a rész, amikor a leendő pápának
elmondja, hogy vétkezett, gyilkolt, vagy az a grandiózus jelent, amikor jönnek
le a lépcsőn, és lelövik a lányát, az hihetetlen. Van, hogy ott ragadok, és
éjjel egyig nézem, mert valamelyik csatornán vetítik.”

Meghatározó könyvélményeként említi Spiró György Fogság című regényét, de vannak kamaszkori olvasmányai is, amelyek átformálták a világlátását. Vajon Csőre Gábor miért csodálkozott rá Joseph Heller Isten tudja című könyvének szabadszájúságára és milyen hatással volt rá a könyv különös Dávid-történet elbeszélése? – többek közt ez is kiderül a podcast formátum legfrissebb epizódjából.

Mi lenne, ha… – játék a lehetőségekkel. Minden szerdán 18:00-kor a Magyar Kultúra Podcastok csatornán. A negyedik epizód július 20-án érkezik, vendégünk Pokorny Lia színművésznő lesz.

#podcast
#mi lenne, ha