fbpx

Vajon mit látunk Petőfi VR-szemüvegében?

podcast 2023. 03. 19.

A félbeszakadt Bánk bán díszelőadás, Talpra magyar!, a harminc évig készülő történelmi tabló és virtuális séta a Pilvaxban – ezekről a témákról lesz szó a Talpig magyar e heti adásában. Podcastajánló.

1848: erő, hűség, remény

podcast 2023. 03. 12.

Forradalmi, ünnepi kiadással jelentkezik ezen a héten a Talpig magyar. Kokárdát tűzünk, és a márciusi ifjak után eredünk, hogy betekintsünk a 1848. március 15-i események kulisszái mögé. Podcastajánló.

Széchenyi: „Minden lehet belőle, még Magyarország nádora is"

podcast 2023. 03. 05.

A 200 éve született Andrássy Gyula gróf a Talpig magyar e heti főszereplője. Podcastajánló.

Edzőink: Széchenyi és Wesselényi

podcast 2023. 02. 26.

A Talpig magyar e heti adása igazi reformkori kultúrfitnesz lesz. Kiderül, ki volt az első magyar bokszolónk, ki honosította meg az evezősportot idehaza, és Petőfit is egy merőben új oldaláról ismerhetjük meg. Podcastajánló.

Jókai: a magyar nyelv mestere

podcast 2023. 02. 19.

Zola rajongott érte, Csehov utánozta. Regényes életút, mintegy 100 megírt kötet, viharos házasságok és barátság Petőfivel. A Talpig magyar e heti adásának főszereplője a fegyelmezett sármőr, Jókai Mór. Podcastajánló.

„Egy szövegtérben Sándorkával”

podcast 2023. 02. 12.

Szálinger Balázs befejezte, Cseh Tamás megénekelte, Keresztesi József pedig újraértelmezte. Vajon milyen Petőfi Sándorral egy szövegtérben? A Talpig magyar friss epizódjából kiderül. Podcastajánló.

Kapcsolatban Petőfivel

podcast 2023. 02. 05.

A Talpig magyar podcast friss epizódjában hálózatkutatóként eredünk Petőfi nyomába, kiderül milyen történeteket őríznek a költőóriásról leszármazottai, és az is kiderül, hogy lesz egy eposzparódiából ízig-vérig zenés színház. Podcastajánló.

Mi köze Arany Jánosnak Az ember tragédiájához?

podcast 2023. 01. 29.

Kétszáz éve, 1823. január 20-án született Madách Imre. A Talpig magyar e heti adásában – a kerek évforduló apropóján - Madách fordulatokban gazdag életét és életművét ismerhetjük meg. Podcastajánló.

Himnusz 200: Aki megcselekedte, amit megkövetelt a haza

KULTURA.HU 2023. 01. 22.

A Talpig magyar új epizódjában a Himnusz kalandos keletkezéstörténetét ismerhetjük meg. Kiderül, hogy mi volt a himnusz Kölcsey Ferenc verse előtt, és milyen véleménnyel volt a költő saját művéről. Számos zenetörténeti érdekességre fény derül, és Erkel Ferenc szépunokája is megszólal. Podcastajánló.