Idén is a CAFe Budapesten kerül sor a 4. Magyar Klipszemlére, ezúttal a budapesti Akvárium Klubban. A hazai klipipar éves megmérettetését több helyszínen, élőzenei és szakmai programokkal, illetve párhuzamos vetítésekkel ünneplik.

A nevezésre több mint 600 klip érkezett be. A shortlistre került alkotásokból egy filmesekből és zenei szakemberekből álló zsűri választotta ki a győzteseket. Egy díjról közönségszavazás döntött.

A klipszemle október 10-én 14 órától maratoni vetítéssel indul a NagyHallban. A versenyprogramban számos premieres klipet is felfedezhet majd a közönség. A vetítést egy külön premieres blokk zárja Lucrecia Protellor, Gege, a Twentees, EPMK ft. pHLaT, Szabó Feri, Imre Kiss & Norwell és a Kelemen Kabátban még soha sehol nem látott és hallott klipjeivel. Premier előtt itt mutatják majd be a Road Movie-n készült legújabb Rúzsa Magdi klipet is. 21 órától kezdődik a díjátadó.

A KisHallban klipvetítéssel, majd az altertől a  slágergyárosig a legkülönbözőbb karakterek akusztikus koncertjeivel készülnek: fellép Henri Gonzo, Odett, Lóci, Bérczesi Robi és Szakács Gergő is.

A VOLT Lokálban szakmai programokon vehetünk részt: Bajnai Zsolt beszél az NKA és a Hangfoglaló programjáról, majd egy friss tanulmány alapján Bali Dávid mutatja be a könnyűzenei export generációváltását. Kerekasztal-beszélgetésen hallhatunk a brandépítés, menedzsment és zenekari PR/marketingről, illetve a zenei szponzoráció és támogatói együttműködésekről. Ezt követően egy frissen indult MOME-s open képzésről tudhatunk meg többet a MOME Music Videó kurzus segítségével.

A Road Movie népszerű zenészeket kért fel arra, hogy kedvenc magyarországi helyeikről írjanak egy dalt, amit aztán egy neves rendezővel klip formában mutatnak be a nagyközönségnek. Erről beszél majd Lobenwein Norbert, Miki357, Árpa Attila, Gráf Péter és Varró Zoltán a záró beszélgetésen.

A VOLT Lokál szakmai programja este 8 órakor extra premierrel, a Lóci játszik Panelparadicsom című klipjével zárul.

A díjátadót követően az ABSOLUT Afteren újra kinyitja kapuit a VOLT Lokál és Diszkó Márk x DJ Katapult, Izil és a Kemény Bánás Mode DJ setjével egy szakemberi bulival zárják az idei Klipszemlét.

Forrás és részletek itt.