A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházzal közös produkcióval indul szeptemberben a Karinthy Színház következő évada. Lesz musicalbemutató Dallos Bogival és Puskás Péterrel, Olt Tamás rendezi a Sirályt, Ilja Bocsarnikovsz pedig egy kortárs orosz komédiát visz színre.

karinthy színház.jpg
Dallos Bogi és Puskás Péter a sajtótájékoztatón. Fotó: Karinthy Színház/Forgács Bea

,,Mind az előadások számában, mind pedig jegyeladásban sikerült még az előző évadot is felülmúlni, és ez sok erőt, szeretetet és biztatást jelent az egész Karinthy családnak”– mondta a Karinthy Színház évadértékelő és a jövő évad terveit bemutató sajtótájékoztatóján Olt Tamás. Az idén Jászai Mari-díjjal kitüntetett színművész, író, rendező, színigazgató Csehovot rendez ősszel.

Ilja Bocsarnikovsz művészeti vezető elmondta, hogy június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festival programjában nemzetközileg elismert művészekkel találkozhat a közönség.

Arról is beszámolt, hogy szeptembertől Vándor Éva Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja is csatlakozik a 2023/2024-es évadban alapított társulathoz. Vendégművészként láthatja a Karinthy közönsége Nagy-Kálózy Esztert, Makranczi Zalánt, Mészáros Andrást, Mikó Istvánt, Dallos Bogit, Puskás Petit, Széles Tamást és Trokán Pétert is.

Hagyományosan Karinthy Márton alapító igazgató születésnapján, szeptember 1-jén tartják az első bemutatót. Idén Florian Zeller francia drámaíró, dramaturg, forgatókönyvíró Az anya című drámájával indítja az évadot a Karinthy Színház és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. A koprodukció részeként ugyanazon előadás születik meg Budapesten és Marosvásárhelyen is – előbbi a Karinthy Színház, utóbbi a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának színészeivel. Bokor Barna színművész Marosvásárhelyen és Budapesten egyaránt játszani fog, hozzá csatlakozik a Karinthy Színházban Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Vecei Fanni és Karácsony Gergely. Az előadás magyar nyelvű ősbemutatóját 2024. május 3-án tartották a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

Az évad következő bemutatója Jason Robert Brown The Last Five Years (Az elmúlt öt év) című romantikus musicalje lesz. Az előadás különlegessége, hogy a népszerű színész-énekes házaspár, Dallos Bogi és Puskás Peti főszereplésével állítja színpadra Mihail Rahlin rendező Grósz Zsuzsanna zenei vezetésével, élő zenekarral.

A londoni West End színpadáról érkezik október 31-én a XI. kerületi teátrumba a Kísértetház (The Enfield Haunting) című hátborzongatás az idei évadból már ismert Alexey Zolotovistkiy rendezésében. A főbb szerepekben Balázs Andrea, Lux Ádám, Mohácsi Norbert, Dobra Mara és Kovács Vecei Fanni lépnek színpadra.

2025 tavaszán debütál Csehov Sirály című színműve Olt Tamás igazgató rendezésében. Vándor Éva, Mikó István, Széles Tamás és Trokán Péter mellé csatlakoznak a színpadon a Karinthy Színház társulatának alapító tagjai: Balázs Andrea, Kovács Vecei Fanni, Mikecz Estilla, Karácsony Gergely, Mohácsi Norbert és Németh Gábor.

Ilja Bocsarnikovsz művészeti vezető rendezésében láthatja a közönség Jevgenyij Griskovec kortárs orosz író és színész Az ostrom című komédiáját az évad utolsó bemutatójaként. Főszerepben: Makranczi Zalán, Mészáros András, Mohácsi Norbert, Karácsony Gergely és Kovács Vecei Fanni.

A Karinthy Stúdióban Karácsony Gergely monodrámáját, a 152 lépés Auschwitz felé címűt tűzik műsorra Nagy Márk rendezésében.