A Concerto Budapest a Hallgatás napjai címmel péntektől folytonosan bővülő kínálattal megnyitja honlapján és hivatalos Facebook oldalán ingyenes digitális könyvtárát, amelyben a zenekar korábbi koncertfelvételeiből álló válogatás mellett a Concerto muzsikusainak kreatív „otthonzene” videóit, a bezártság napjaiban készülő közös zenei projekteket és koncertvideókat találhatnak az érdeklődők.

A  Bartók Rádió jóvoltából rendelkezésre bocsátott 11 koncertet tartalmazó válogatás ezen az oldalon hallgatható meg.

A Concerto Budapest ingyenes zenekari koncertsorozatot ajánl azon hősöknek, akik a járvány idején jelentős kockázatot vállalva végzik munkájukat. A zenekar meghívja ajándék koncertjeire az egészségügyi dolgozókat, az Országos Mentőszolgálat, a rendőrség, a honvédség, az egyéb rendvédelmi szervek, a Magyar Posta, a vasutasok és közlekedési ágazat dolgozóit, a pedagógusokat, az élelmiszeriparban és a szociális segítségnyújtásban résztvevő dolgozókat és családtagjaikat.

A Concerto Budapest a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán, a zenekar IX. kerületi Páva utcai Zeneházában, valamint a végleges programmal együtt a későbbiekben meghirdetett egyéb helyszíneken rendezi meg a koncertsorozatot, a tervek szerint augusztus-szeptemberben.

„Elsősorban Beethoven szimfóniáival és versenyműveivel, kamaradarabjaival tisztelgünk előttük, mert az igazi hősök nem a moziban láthatók, hanem köztünk jártak és járnak. Remélem, hogy augusztus-szeptemberben már okkal múlt időben beszélhetünk a járványról, amely mindannyiunk emberségét próbára teszi jelenleg minden nap. Beethoven csodálatos, reményt adó zenéje az új élet ígéretét nyújtja: szeretném, hogy mindennek együtt legyünk részesei” – idézi a közlemény Keller András zeneigazgató szavait.

A zenekar Facebook oldalán már elérhető és meghallgatható a 2020 januárjában, a franciaországi Nantes-ban rendezett Folles Journée Fesztiválon rögzített koncert, Beethoven 5. szimfóniájának helyszíni felvétele.