fbpx

Dokumentumfilm készült a budai hegyekben lakó hajléktalanokról

Az Erdőlakók című dokumentumfilm négyévnyi forgatási anyagból készült Gömör Tamás rendezésében.

„A budai tájvédelmi körzet II. kerületéhez tartozó erdőben több éve, életvitelszerűen ott élő hajléktalanok a szereplőim. Az ő viszontagságos, sokszor drámai életükön keresztül próbáltam válaszokat találni a mai napig – kormányokon és politikai pártokon átívelő – meg nem oldott hajléktalanhelyzetre” – mondta a rendező.

A 40 perces dokumentumfilm teljes terjedelmében látható itt:

Gömör Tamás fotográfus, filmes, zenész, zeneszerző, szövegíró, író 1970. február 6-án született Budapesten. A Kaffka Margit Gimnáziumban érettségizett, majd a Budapesti Fényképészeti Iskola fotós szakán folytatta tanulmányait 1988 és 1990 között. Ezután Londonban a híres portré- és glamourfotósnál, Francis Loneynál tanulta ki a szakmát.

Hazatérte után főleg magazinoknak fotózott. Közben színészetet is tanult a Móger Ildikó vezette Actor színiiskolában. Szerepelt többek között az Első generáció című sorozatban, az Olvass! és az Unicum Next című filmben, a Captain Morganben a címszereplőt alakította. 2013-tól a TV2-n futó Magánnyomozók című krimisorozatban látható Stark Richárd szerepében. Zenészként 1996-ban került a nyilvánosság elé. Több együttest alapított (British Museum, Spirit, Fugu, Matiné).

Mostanáig öt dokumentumfilmet és három rövidfilmet készített.

Nyitókép: jelenet a filmből. Forrás: Tom Gomor Pictures

A rovat további cikkei