Új formátumban, DuplaPresszó Szemere Katával címmel, közönség előtt indul újra áprilisban a Presszó című beszélgetéssorozat. Az újságíró minden alkalommal a kulturális, a gasztro-, valamint a tudományos élet két-két izgalmas szereplőjét hívja meg, akiket valamilyen látható vagy láthatatlan közös szál összeköt.

Az első DuplaPresszó vendégei külföldön is sikeres színművészek: Magyar Éva és Haumann Máté. Éva – többek között – a londoni Globe-ban, a Royal Shakespeare Companyban és a National Theatre-ben, valamint számtalan brit és amerikai filmben, szuperprodukcióban kapott szerepet. Máté olyan nemzetközi mozikban játszott, mint például a Colette, a Hercules, a Houdini, a The Witcher című tévésorozat, illetve a számos Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat besöprő Oppenheimer.

A DuplaPresszó helyszíne az IsON, ahova jóval több néző fér be, mint korábban, de így is megmarad az esemény intimitása. A Blaha Lujza térről könnyen megközelíthető közösségi tér ráadásul remek speciality kávékat kínál. Az este gasztrooldala is megmarad: kekszeket kóstolhat a közönség. A jegy ára különleges, kifejezetten erre az alkalomra készült süteményeket és egy pohár bort tartalmaz. A kekszeket a Peace of Cake desszertszalon készíti Szemere Kata és Pinczel Orsolya cukrász tervei, valamint a beszélgetőtársak ízötletei alapján, az első alkalom bortámogatója pedig az egri Kovács Nimród Borászat. A beszélgetésből podcast készül, így az később is meghallgatható.

DSC_0452_1.jpg
Szemere Kata. Fotó: Szabó Adél

Az első DuplaPresszó időpontja: április 9. 19 óra (kapunyitás fél hétkor). Az eseményt a Liberty Produkció mutatja be.