Különleges utazásra hívja közönségét Fischl Mónika március 9-e estéjén a Benczúr Házba, a szívének kedves mindkét zenés színházi műfaj, az opera és az operett tájait egyként bebarangolva.

Zenetörténeti korszakokat és stílusokat, valamint a Liszt-díjas művész pályafutásának meghatározó állomásait és emlékezetes sikereit is megidézi majd az összeállítás, amelyben a kedvenc áriák és dalok sora Antonio Vivalditól Fényes Szabolcsig ível majd.

Fischl Mónika már zeneakadémiai tanulmányai idején meghitt ismeretségbe került számos barokk és romantikus operai szólammal. Azóta láthattuk nagyszerű Júlia-, Violetta- és Melinda-alakításokban, valamint a Maya és egy sor más címszerep megformálójaként is. A koncerten az a Silló István kíséri majd zongorán, aki számtalan operett-előadáson volt már karmestere. Az énekszámok között pedig a kritikusként is tevékeny kultúrtörténész, László Ferenc mesél majd többek közt a barokk operacsillagok szeszélyeiről és Honthy Hanna bombabiztos sikerérzékéről, hogy egy ponton azért természetesen az est főszereplőjét is könnyed pódiumbeszélgetésre invitálja.

További részletek itt.

A képen Fischl Mónika a Maya címszerepében. Forrás: Operettszínház