A különleges atmoszférájú, sci-fi elemekkel átszőtt Űrpiknikben a különc Panna (Walters Lili) gyerekkorától kezdve próbál üzeneteket küldeni az űrbe, egy napon pedig a Földre érkezik a saját világában szintén különcnek számító űrlényfiú (Takács Zalán), hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Saroltát a pusztulásra ítélt bolygóról. A csavaros sztoriban így adja magát, hogy különösen fontos szerepet kap nemcsak Zalatnay Sarolta, de a dalai is.

„Zalatnay Sarolta több dala is megszólal a filmben. Az olyan lírai hangulatúak mellett, mint Az idők peremén, a Fekete árnyék vadabb és pörgősebb. Mai füllel is ugyanolyan cool, mint amikor a 70-es években kijött. Nagyon szabad, inspiráló volt a közös munka a Freakin’ Discóval. Mindig úgy képzeltem, amikor a számaikat hallgattam, hogy az űrben zenélnek, most ez megvalósulhatott. Ráadásul még pinkre is festhettük őket és Walters Lili is csatlakozott hozzájuk a galaktikus színpadon, sok vágyam teljesült egyszerre” – meséli a dalról Badits Ákos, a film rendezője.

Freakin’ Disco
Fotó: Fejér János
Az eredetileg Freinreisz Károly és Adamis Anna által jegyzett Fekete árnyék átdolgozását igazi kihívásnak tekintette még a filmzenék írásában jártas Freakin’ Disco is:

„Jó olyan alkalmazott zenei helyzetben kipróbálni magunkat, amiben van valami szokatlan, ami magunktól nem jutna eszünkbe. Itt ilyen volt a számválasztás, meg egyáltalán a feldolgozás ötlete és az, hogy énekesnővel dolgozzunk” – idézi fel a közös munka kezdetét Csizmás András. „Egy olyan zenei hagyatékhoz kellett hozzányúlnunk, ami talán mindannyiunkban nyomot hagyott valamilyen módon. Szuper zenészek játsszák az eredeti számot, nincs kérdés benne, úgy szól, ahogy szólnia kell. Persze ezt utólag könnyű mondani, de akkor ez nagyon előremutató, modern zene volt, aminek óriási húzása és lendülete van, mai füllel hallgatva is. Mindenképp szerettük volna megtartani az energiáját és belecsempészni azt, amitől szerintünk ma érvényes és friss lehet egy olyan popfeldolgozás, ami vegyíti a ’70-es évek funk és progresszív rockját, a mai pszichedelikus rock és elektronika világával. A lehető legmesszebb akartuk repíteni úgy, hogy közben hűek maradjunk a kiindulóponthoz” – tette hozzá.

A dalban Walters Lili énekel, aki a főszereplő Pannát is alakítja.

Ő így emlékszik vissza a közös munkára és a klipforgatásra: „Nagyon furcsa érzés volt átvedleni ezekbe a göncökbe. De nagyon jó! Néztem előtte Cini klipeket, a Vörös rákban egyszerűen annyira csodálatosan mozog. Szívdöglesztő. Nagyon örültem, hogy a fiúk egy-két napra befogadtak, és a része lehettem ennek.”

Az Űrpiknik július 1-től lesz látható a mozikban, a nyilvános díszbemutatója június 25-én Veszprémben, a Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, ahol a premier után a Freakin’ Disco ingyenes koncertjével felel majd az űrbéli afterpartyért.