A művészpalánta bemutatkozását az aukciósház és a Make-A-Wish UK nevű jótékonysági szervezet támogatja, a műveinek eladásából befolyt összeget beteg gyermekek kívánságainak teljesítésére fordítják.

Poppy Blackburn leukémiás festő kislány. Fotó: Poppy Blackburn, családja és a Make-a-Wish UK jóvoltából
Fotó: Poppy Blackburn, családja és a Make-a-Wish UK jóvoltából

A kilencéves Poppy Blackburn hároméves kora óta küzd a leukémiával. A kislány a betegsége miatt eddig több időt töltött kórházakban, mint játszótereken, így a művészet mindig egyfajta menekülést jelentett a számára. A Make-A-Wish UK jótékonysági szervezetnek és a Christie's aukciósháznak köszönhetően most megvalósíthatta azt az álmát, hogy saját képzőművészeti kiállítása legyen.

A tárlaton, amely május 19. és 23. között látható a londoni Christie’sben, Poppy 28 élénk színű festményét állították ki, köztük a Bátorság gyöngyeit, amelyen minden egyes gyöngy egy-egy kórházlátogatást vagy kezelést jelképez. A hírek szerint ő a legfiatalabb művész, akinek munkáit ezen a tekintélyes helyen kiállították. A művei eladásából származó összeget a Make-A-Wish UK kezdeményezésére az Art of Wishes-re (Kívánságok művészete – a szerk.) fordítják majd, amelyben kritikus állapotú, beteg gyermekek kívánságait teljesítik.

A cikk forrása itt olvasható.