Egy Kiss Erzsi Zene / koncert

Egyéb

Egy Kiss Erzsi Zene / koncert
 
2008. december 27. (Szo) 20h
 
Jegyár: elővételben 1500 / aznap 2000 Ft, diákjegy nincs, a Trafó bérlet nem érvényes!
Tickets in advance: 1500 Ft / on the day of the program: 2000 Ft
 
 
Különleges műsorral búcsúztatja az évet az Egy Kiss Erzsi Zene. Az új felállás mellett új dalokra és performanszokra is számíthatunk. Most először Soós Tamás Csonti is (Anima Sound System) velük zenél, a népies vonalat erősítve, és lesz ősbemutató is táncra, hegedűkre, gitárokra. Az este hagyományos szerepelője a K.E. Panchan, a színész-, táncos-, és zenészbarátokból álló formáció, akik most először játszanak majd A kékruhás kislány története című bábfilm anyagából. Kiss Erzsi, Dudás Zsombor és Pápai István közös munkája tavaly "A legjobb filmzene díját" nyerte el a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kiss Erzsi a 80-as években, a Monteverdi Birkózókör színházi társulatban improvizált először a nagyközönség előtt. A kiskora óta használt emóciókkal teli "szövegelés" itt kapott először kiemelt figyelmet, osztatlan elismerést. Az élmény meghatározója lett zenei felfogásának. A később megalakult Egy Kiss Erzsi Zene és az utána következő színházi, tánc-, ill. bábszínházi munkák mind-mind e különös "dallam-nyelv" kapcsolatból születhettek. A "kisserzsinyelv", ez az egyszerűen megfejthető, szövegtelen szöveg csak apropó. Nyelvi szabadsága jó alkalom hangnak, szívnek, közönségnek. Egyedi világa kiváló zenészekkel, alkotótársakkal hozta össze. Ez az este is remek alkalom a közös munkák bemutatására a meghívott művészek és a színész, táncos, zenész barátokból álló K.E.Panchan vendégszereplésével.
 
Az Egy Kiss Erzsi Zene nem imitálja a világ egyetlen létező népének tradicionális zenéjét sem, mégis a hatások tetten érhetőek Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig. Ez az élmény hosszú távú inspirációvá vált Kiss Erzsi számára, aki végül létrehozta saját együttesét. Az együttes változatos zeneisége a népiestől akár a drum n bass-en át, a sötétebb balladisztikus meséken keresztül a napsugaras francia sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb '70-es éveket is jelenti. Egyedi, virtuális világzene. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A zenekart 1996-ban Kiss Erzsi és Hajnóczy Csaba alapította. A kezdetekben túlnyomórészt énekes témákra épülő szerzemények idővel egyensúlyba kerültek a hangszeres ötletekkel, bár továbbra is születtek dalok a capella is. A játékosság, a zenei ötletek, a humor nagyobb hangsúlyt kap, mint általában. Számos filmest, színházi-, táncszínházi rendezőt ihletett közös munkára az Egy Kiss Erzsi Zene.
 
A zenekar eddig négy albumot (Egy Kiss Erzsi Zene 1998, Deladela 2001, Röné álma 2004, Kinono 2006) jelentetett meg szerzői kiadásban. 2007 őszétől G. Szabó Hunor dobost Mogyoró Kornél, Sütő Márton gitárost Hámori Máté váltotta fel. 2008 tavaszán az együttes másik énekesnője Szandtner Anna lett.
 
 
 
Kiss Erzsi Music, the band, does not imitate real traditional world music itself, but influences from Africa to Alaska, from the Arab world to the blues may easily be spotted in the songs. This experience has become a long one for Kiss Erzsi, who ended up creating her own band. Not only an outstanding singer, capable of anything with her voice, but an incomparable stage presence as well, Erzsi's versatility takes up influences from folk to drum'n'bass, through dark balladic tales up to the world of sunny French melodies, and even to the feel of seventies' rock. "A unique, virtual world music".
 
 
Egy Kiss Erzsi Zene:
Kiss Erzsi - ének / vocals
Szandtner Anna - ének / vocals
Hámori Máté - gitár, derbuka / guitar, derbuca
Mogyoró Kornél - dob, ütős hangszerek/drums, percussion
Vajdovich Árpád - bőgő, basszusgitár / doublebass, bass guitar
 
Vendégek / Guests:
 
K.E. Panchan:
Dombi Kati - ének, kolomp / vocals, cowbell
Kiss Erzsi - ének / vocals
Kovács Linda - ének, tamburin / vocals, tamburine
Szandtner Anna - ének, rumbatök / vocals, maracas
Dudás Zsombor - ütőhangszerek / percussion
Pápai István - ütőhangszerek / percussion
Szerető Dani - bőgő / doublebass
Lajhó Barbara -hegedű / violin
Berán Gábor - hegedű / violin
Soós Tamás Csonti - fúvósok, népi hangszerek / wind instruments, folk instruments
 
Valamint a színészek, akik meglepnek minket.
 
Fény / Lighting: Vida Zoli
Hang / Sound: Herczig Balázs