A 25. epizód tartalmából:
A 19. században nyíltak meg az első cukrászdák Magyarországon, sok közülük a mai napig is működik. A cukrászipar kezdeteiről, egy-egy máig népszerű desszertünk történetéről Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke mesél.
Nemcsak a cukrászdák, a kávéházak is gombamódra szaporodtak ekkor, pezsgő kávéházi kultúra jellemezte a korszakot. Vajon kikből állt egy-egy patinás kávéház törzsközönsége? Beszélgetőpartnerünk: Zeke Gyula író, történész.
A Magyar géniuszok sorozat főszereplője ezúttal egy 19. századi cukrász, a macskanyelv és a konyakos meggy hazai meghonosítója. Gerbeaud Emilt Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. ügyvezető tulajdonosa mutatja be.
Talpig magyar – ahogy a reformkor nyomot hagy. A Petőfi-emlékév hivatalos műsorában vasárnaponként betekintünk a reformkor kulisszái mögé: megelevenednek a korszak emblematikus figurái, megismerjük a korabeli hétköznapokat, és ízelítőt kapunk a Kárpát-medence bicentenáriumi programjaiból. Műsorvezető: Rédl Ádám.