Október 28-án érkezik az új The Pontiac-lemez – erről egy újabb tracket mutattak be a srácok.

„Az Egy napra egy régebbi próbatermi demónk újragondolása, a szövege egy nagyon feszült időszakomban született, amikor csak egy perc nyugalomra és biztonságra vágytam, harcoltam magammal, a világgal. Egyfajta fohász egy kis megnyugvásért” – mesél a dal történetéről Nagy Barnabás énekes.  

Korábban az Az lenne csak szép klipjén is a Toma Picturesszel közösen dolgozott a zenekar, az akkor kialakult baráti összhang okán kérdés sem volt, hogy ezt az ötletet is közösen valósítsák meg. A kliphez használt felvételek az idei nyár során készültek a Kobuci Kertben, az Akvárium Klubban, a Művészetek Völgyén, a Trip Hajón és az Alpárfeszten adott koncerteken, illetve azok előtt és után az úton, backstage-ekben.

„Életem első olyan kamera előtti élménye volt, ahol nem voltam totálisan befeszülve, hiszen nem volt forgatókönyv vagy bármiféle megfelelési kényszer bennem. Szimplán csak önmagunk voltunk, és ezek nagyon szép és nagyon igazi pillanatok voltak” – kommentálta a képsorokat Barnabás.

A klipben a zenekartagokon túl a csapat menedzsere, Bánki Nikoletta és a hangtechnikus, Tajti Tibó is szerepel. Ahogyan a gitáros, Kiss Péter fogalmazott, mivel mindketten rengeteget tesznek hozzá a háttérből mindahoz, ami végül a színpadra kerül, egyértelmű volt, hogy a videóban is meg kell jelenniük.

A végeredmény leginkább olyan lett számukra, mint régi családi fényképeket lapozni és nosztalgiázni – a zenekart követők számára is biztosan felidéz egy-két emlékezetes pillanatot, miközben a csapat a ritkábban látott, nem színpadi oldalát is megmutatja.

A dalt élőben is meg lehet hallgatni november 5-én, a Jöhet velünk bárki című lemez bemutató koncertjén, az Instantban.

Gedeon Anna

Fotók: Andrási Ingrid