fbpx

Egyedi táskakollekciót készített egy dizájner és egy festőművész

„Hiszünk a véletlenekben és abban, hogy a jó a dolgok idővel egymásra találnak." Pontosan így született meg a Tenshibag és Cserbikartist festőművész közös kollekciója, amelyben öt kortárs festmény ihlette, szépirodalmi idézettel hímzett táska kelt életre.

Cserbik Rita és a Tenshibag közös története egy online játékkal indult, a folytatást pedig már a sors és az ihlet rendezte. Rita vibráló és színes nyereménytáskájának tervezésekor már érezte a csapat, hogy ezt a történetet itt nem kellene lezárni, ebből valami sokkal nagyobbat is életre hívhatnak. Rita a színek párosításában, Komaság Léna és Kovács Borisz − a Tenshibag tulajdonosai és alkotói − pedig a táskatervezésben mozognak otthonosan, így nem is volt kérdés, hogy a márka eddigi jellegzetesen alapszínekre épülő stílusát ideje kicsit kibillenteni a megszokott medréből. Mivel nem csak a Tenshibagnél, de Rita művészetében ugyanúgy visszaköszön az újrahasznosítás és a fenntartható alkotás fontossága, így olyan limitált kollekcióban gondolkodtak, ami a megmaradt anyagoknak ad új lehetőséget, úgyhogy a Tenshi kitalálta az alapfazonokat, és hagyták a művészt szárnyalni.

„Rita extra színes táskája egy új irányt mutatott nekünk. A színeket elkezdtük bátrabban használni, nemcsak mi, de a megrendelőink is. Ez egy új korszaka a Tenshibagnak, ahol még nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyediségre, a saját stílus megalkotására” − mondta Léna az együttműködés hatásáról a Tenshibag világára.

A limitált kiadású kollekcióba a legkedveltebb 5 táskamodell került bele, név szerint: a Roll&Roll Backpack, a Tibobag, a Shopper bag, a Mini Backpack és a Citybag. Ezekből a táskákból mind egy darab készült, és nincs lehetőség utórendelésre. Minden egyes táska mellé tartozik egy print is azokból a festményekből, amelyek az adott táska színvilágát, textúráit ihlették.

Rita művészete nagyon inspiratív. Egyedi stílusának jellegzetessége a színek és a formák különleges, merész kombinációja, mindez érdekes és izgalmas felületképzésekkel párosítva. A festészet világából kilépve a táskatervezés és a dizájnban való elmélyülés egyfajta visszaigazolást adott neki, hogy merje önmagát adni. E bátorság egy új, sokkal színesebb vonalat indított el a márka életében, és a táskatervezés művészetét egy új szintre emelte. Az együttműködés fontos eleme volt, hogy a táskák ne csak színeiben tükrözzék Rita egyéniségét és stílusát, hanem átadják vele mindazt az pluszt, ami őt a tervezés folyamán inspirálta. Rita szépirodalom utáni rajongása is az arculat része lett, ezért minden egyes darabon egy-egy kedvenc idézetét olvashatjuk.

Rita így mesél a művészetéről: „Fordulatot jelentett életemben Amerikába való utazásom, ahol személyesen találkoztam az amerikai absztrakt expresszionizmus atyjainak munkáival. Onnantól minden megváltozott. Rengeteget adott az az utazás hozzám és a művészeti felfogásomhoz.”

Még friss a projekt, de már most látszik, hogy a célközönség nyitott az újdonságra. Nem titok, hogy a Tenshibag szeretné, hogy a művészet hasonló jelleggel, de vissza-vissza térjen az életükbe, így már a 2022-es együttműködéseken is dolgoznak. Ez megerősítése annak, hogy igenis merjünk egyediek lenni, rugaszkodjunk el a megszokottól. Nagyon jó érzés, hogy minden egyes egyedileg készített Tenshibag-táskával valakinek a stílusát képviselhetjük.

A márka az elmúlt 2 év hatására reflektálva még inkább nyitott az újítások irányába, így ősszel egy hosszabb fejlesztési munkát követően elindították az online, valós idejű táskatervezőjüket, ami szintén egy izgalmas, szabadabb irányba, sőt egyenesen a vásárlók kezébe tette át a tervezés élményét.

A rovat további cikkei