Tízállomásos közös turnéra indul a Müller Péter Sziámi AndFriends és a Romano Drom.

A hazai underground hagyományait őrző, Müller Péter Sziámi által vezetett csapat a legjobb URH-, Kontroll Csoport- és Sziámi-dalokon túl a legújabbakat is előadja. A Romano Drom az egyik legismertebb kelet-közép-európai cigányzenekar, alapítása óta a világzenei színtér állandó szereplője.

A két zenekar együttműködése 2017 telén kezdődött a szilveszterre elkészített Boldog új évet! című közös dallal. Idén közös nyári fesztiválturnéra indultak volna, amelyet részben lehetetlenné tett, részben későbbre halasztott a járvány kitörése, de a két együttes újraszervezte a fellépéssorozatot.

A turné során az óbudai Kobuci Kertben két koncert lesz, augusztus 16-án és 24-én, előbbire már minden jegy elkelt. Ez alkalommal a bemelegítésről Kiss Llászló (URH, Európa Kiadó) és Barabás Béla duója fog gondoskodni.

A vidéki helyszínek közül kiemelték a miskolci TeatRom Fesztivált, amelyen Borsod megye romák lakta településein és városrészein augusztus 15. és 23. között számos művészeti programot tartanak, és amelyen a két együttes augusztus 21-én lép fel.

Mint hangsúlyozták, a fesztivált szervező Utcaszínházi Alkotóközösség országos látogatottságú rendezvény létrehozásán dolgozik, amely színvonalas kulturális kínálatot juttat el mélyszegény településekre, városrészekre, és a helyi kulturális értékeket láthatóvá teszi a szélesebb közönség számára.

A Müller Péter Sziámi AndFriends és a Romano Drom a közös turnén fellép még augusztus 30-án Kapolcson a Bondoró Fesztiválon, október 9-én a szarvasi Zebra Klubban, október 10-én a hatvani Retro Klubban, október 17-én a győri Dongó Music Hallban, október 31-én a várpalotai Alagsorban, november 14-én Debrecenben, a Víztoronyban, valamint november 21-én Kiskunfélegyházán, a Rocktárban.