A Margitszigeti Színház nyári műsorának igazi különlegessége lesz Lura koncertje július 24-én. A Zöld-foki-szigetekről származó portugál énekesnő először szerepel hazánkban. A koncertet megelőzően, valamint azt követően a Barrio Latino zenekar teremt majd hamisítatlan karibi fesztiválhangulatot.

A népszerű playlistek elmaradhatatlan dalai közé tartoznak manapság is a zöld-foki előadók slágerei. Ismerősen csenghet Cesária Évora, Mario Lucio, Mayra Andrade és Sara Tavares neve is. Az afrikai szigetország világszerte legkiemelkedőbb énekesnője pedig egyértelműen Lura. A fantasztikus hangú és mozgású, energiával teli énekesnő a Zöld-foki-szigetek őszintén táncolható dallamait hozza el Budapestre. Az autentikus zene Lura hangján megszólalva világszerte magával ragadja a közönséget. Szuggesztív énekhangjával, magával ragadó történetmesélésével a Zöld-foki-szigetek zenei hagyományainak mélyére kalauzol.

Az énekesnő nemrégiben új albummal lepte meg rajongóit, melyben új hangzásokkal kísérletezik, ugyanakkor hű marad portugál és zöld-foki gyökereihez. Az énekesnő a Zöld-foki Köztársaság zenei hagyományait ötvözi modern elemekkel, létrehozva ezzel egy olyan művet, amely nemzetközi színtéren is elismerést arat.

Az alig félmilliós lakosú ország ontja magából a zenét, mindenütt folyik, lebeg és lüktet, áramlik, akár a morna, az ország legismertebb exportcikke, amelyet Cesária Évorának köszönhetően az egész világ megismert és szívébe zárt. A morna stílus legnépszerűbb autentikus képviselője jelenleg Lura.

A Barrio Latino zenekar. Fotó forrása: Margitszigeti Színház
A Barrio Latino zenekar. Fotó forrása: Margitszigeti Színház

Koncertje előtt és után a Barrio Latino zenekar alapozza meg a hangulatot a színház udvarán, a Kerengőben. Az együttes Con Clave Y Tambó című dala rövid idő alatt bejárta az egész világot, Perutól Japánig több mint ötven országban táncol már rá a salsaközösség. Az egyik leghíresebb kubai szálloda, a Havannában található Capri is az ő zenéjüket használta fel reklámfilmjében. Ők az első magyarországi timbazenekar, énekesük a Hondurasból származó Mario Ochoa. A csapat zenéjét felfedezte a Grammy-díjas hangmérnök és lemezkiadó Michael Lazarus, így a zenekar első kislemeze a kaliforniai Latin Pulse Music kiadó gondozásában jelent meg.

Lura koncertje július 24-én, szerdán 20.00 órakor (esőnap: július 25.) a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Előzenekar és after party: Barrio Latino.