Az aukciósház közleménye szerint hatmillió forintról indul az összesen 35,9 karátnyi briliánssal ékített platina karkötő, szerepel a kínálatban art deco melltű 1,5 millió forintos kikiáltási áron és briliánsokkal ékített platina nyakékre is lehet licitálni 6 millió forinttól. Egy csepp alakú, 1 karátos briliánsgyűrűt 600 ezer forintért kínálnak.

A klasszikus buton fülbevalók mellett nagyobb briliánsokkal ékített minimalista nyakékeket és gyöngysorokat is lehet vásárolni, a nagy márkák rajongói licitálhatnak David Webb kígyót formázó kitűzőjére, a Fope, a Chopard ékszereire vagy a Pomellato hatalmas gránáttal ékített gyűrűjére.

Nagy lesz a választék az art deco és szecessziós gyertyatartókból, tálcákból, különböző kínálókból, evőeszközökből és karácsonyi csengőkből, emellett Gorka Lívia modern kerámiái, értékes porcelánok, Zsolnay-kerámiák is szerepelnek a kínálatban.

December 18-án többek között Maurer Dóra, Keserü Ilona, Victor Vasarely, ef Zámbó István, feLugossy László, Deim Pál és Aknay János műveire licitálhatnak az érdeklődők. Az anyagot most először jelentős szoborgyűjtemény is színesíti Mata Attila, Borsos Miklós, Nagy Sándor és Botos Péter alkotásaival, utóbbit legfrissebb üvegmunkái képviselik.

Victor Vasarely jól ismert munkái mellett kiemelkedik Vera Molnár édesanyja leveleitől ihletett alkotása. Maurer Dóra Undivided című ikonikus alkotása mellett Hencze Tamás Struktúra, Mazzag István Talán című műve, Nádler István festményei és szitanyomatai, ef Zámbó István szürreális festményei és egy szobra, valamint feLugossy László Hátitemploma is szerepel a kínálatban.

A karácsonyi aukció kiállítását december 15-ig ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők a BÁV Aukciósházban.

Kiemelt fotó: Maurer Dóra Undivided