A Nemzeti Filmintézet támogatásával film történetének kiindulópontja Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes mostoha című regénye. Több mint 100 fős forgatócsoporttal, speciális technikai eszközökkel zajlik a pazar látványvilágot ígérő film forgatása a Megafilm gyártásában.

A minden korosztály számára meglepetéseket tartogató családi film forgatókönyvének alapját egy régi történet adja. A különleges helyszíneknek, a speciális díszleteknek, jelmezeknek és trükköknek köszönhetően az InterCom forgalmazásában megjelenő El a kezekkel a Papámtól! új nézőpontból láttatja az ármánnyal és varázslattal átszőtt mesét.

A film producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című filmet is jegyző Horváth András Dezső írta.

A film szereplői között olyan színészek tűnnek fel, mint Bokor Barna, Borovics Tamás, Elek Ferenc, Gubás Gabi, Járai Máté, Nagypál Gábor, Pálmai Anna,  Pindroch Csaba és Zsurzs Kati.

Az egyik főszereplőt, Dorkát alakító 10 esztendős Marczinka Borit több száz jelentkező közül választották ki.

Marczinka Bori

Marczinka Bori 2017-ben kezdett balettozni, jelenleg a Magyar Nemzeti Balettintézet balerinája. Földessy Margit felhívására jelentkezett a castingra. „Izgultam, hogy mi vár ott rám, vajon milyen karaktert keresnek, de ahogy beléptem a többiek közé, hirtelen elmúlt minden lámpalázam” – mesélte Bori. A fiatal lány így mesélt a forgatásról: „Rengeteg nagyon jó élményem volt. Amikor először megyek egy helyszínre, az igazi meglepetés. Hatalmas virágok, labdák, flamingók, színes sátrak: olyan, mintha Tündérországba csöppentem volna. És az egész kaland még csak most kezdődik.”

Az Esztert megformáló Csobot Adél 26 éves énekesnő, televíziós műsorvezető. Ő énekli a produkció egyik betétdalát is, ami a másik 3 betétdallal együtt az Artisjus- és EMeRTon-díjas Rakonczai Viktor szerzeménye.

Csobot Adél

Színházi darabokban már szerepelt (A legvidámabb barakk, Az őrült nők ketrece). Az El a kezekkel a Papámtól! az első filmes főszerepe. Az énekesnő így nyilatkozott a film általa énekelt betétdaláról: „Rögtön azt éreztem, hogy ez egy szuper betétdal, zenei stílusában és szövegében is passzol a filmhez. Bízom abban, hogy a működni fog és az emberik szeretik majd.”