A film középpontjában Hollerung Gábor karmester áll, a Budafoki Dohnányi Szimfonikus zenekar művészeti vezetője. Szenvedélye a zene, kifogyhatatlan energiával magyarázza a zeneműveket a publikumnak és a muzsikusainak egyaránt. Aki hallja, megerősítheti magában, hogy a zene szeretete az emberi lét egyik legnagyobb ajándéka, amiből ki-ki annyit kaphat, amennyinek a felfogására képes.

A film készítése során próbákon, koncerteken forgattak, és mindig nagyon-nagyon közel a muzsikusokhoz, így lehetőség teremtődött arra, hogy az „átlagos” koncertlátogató számára arctalan és névtelen muzsikus személyiségeket ismerjünk meg.

Ha egy próbán még nem sikerül valami, közösen végig kell gondolni a technikai nehézségeket, hiszen mindenki tudja: az ördög a részletekben rejlik. És ebből a karmester nem engedhet. Ez a felkészülés legfontosabb része. Az adott pillanatban teljesíthető maximumot kell elvárnia a muzsikusaitól.

Hogy próbál a Budafoki Dohnányi Zenekar és Hollerung Gábor? A karmesternek diktátornak kell lennie? Minden kérdésben magányosan dönt? Tényleg mindent ő tud a legjobban?

A filmben választ kapunk ezekre és még rengeteg más kérdésre is, a mozgókép varázslatos képességének köszönhetően: időben és térben akadálytalanul, megfigyelőként jelen lehetünk ott, ahol akarunk.