Bunyik Béla, a 19. alkalommal megrendezett fesztivál alapítója és főszervezője elmondta, hogy a több mint 60 filmben szerepelt Monori Lili két filmjét is bemutatják az idei filmmustrán: az újonnan digitalizált A tanút – a Cannes-ban vetített teljes filmet, a korábban kivágott részekkel együtt –, valamint a 2018-ban készült Rossz verseket, amely iránt máris érzékelhető az érdeklődés.

Monori Lili nem lesz jelen a rendezvénysorozaton, ezért a díjat Bunyik Béla személyesen adja át neki Budapesten.

A tanú

Los Angelesben egyre sikeresebb a Digitalizált Magyar Klasszikusok címen vetített sorozat, amely havonta mutat be egy-egy magyar klasszikus filmet. A múlt héten láthatták az érdeklődők a Bereményi Géza rendezte Eldorádó című alkotást, amely bekerült a fesztivál programjába is.

Monori Lili a Rossz versekben
Forrás: Facebook

A jövő héten kezdődő fesztiválon egyébként bemutatják Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotását is, amelyet Magyarország Oscar-díjra jelölt a nemzetközi filmek kategóriájában.

Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton magyar játékfilmek, televíziós alkotások, dokumentum-, és rövidfilmek, valamint animációs alkotások mutatkoznak be. A magyar filmfesztivált a Bunyik Entertainment mellett a Magyar Amerikai Film- és Színházi Társaság szervezi, magyarországi támogatója pedig – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap.