Idén május 29. és június 7. között tervezték megtartani a TIFF-et. A szervezők mindeddig reménykedtek, hogy nem kell elhalasztani, de miután Klaus Iohannis román elnök bejelentette, hogy egy hónappal meghosszabbítják a március 16. óta érvényben levő rendkívüli állapotot, úgy döntöttek, egy későbbi időpontban tartják meg a fesztivált annak függvényében, hogy mikor teszi lehetségessé a járványhelyzet.

A szervezők azt sem tartják kizártnak, hogy az idei fesztivált át kell szabniuk, és olyan formában kell megszervezni, amely alkalmazkodik a jelenlegi állapotokhoz. Arról biztosították a nézőket és a támogatókat, hogy igyekeznek megtalálni a legjobb megoldást. A szervezők közölték azt is, hogy minden hétvégén az unlimited.tiff.ro honlapon filmeket vetítenek a seregszemle korábbi éveiből.

A TIFF minden évben magyar filmes alkotókat is díjazni szokott, a magyar napon pedig számos magyar filmet vetítettek. Az elmúlt években többek között Alain Delon, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Törőcsik Mari színművészek, valamint Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező kapott életműdíjat a TIFF-en.