Az ügynökség az elmúlt évek tapasztalatait alapul véve egy gyakorlatorientált képzési programot alakított ki, amelynek résztvevői a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW) első napján mutathatták meg a bennük rejlő potenciált: hárman közülük frissdiplomás tervezőként a diplomamunkájukat vitték el az eseményre, ketten a munkaerőpiacon töltött első éveik eredményeiről számoltak be az új kollekcióik bemutatásával. A Young Talents show-jában Ferencz Noémit (Zeraw), Schrodl Stefaniát (Stefania Schrodl), Bráz Noémit (Noen Design), Szentirmai Marthát (MILLAAS) és Papp Piroskát (Nalery) ismerhette meg a közönség. Az ügynökség Young Talents Programja workshopokon, szakmai konzultációkon és tanulmányi utakon keresztül nyújt teljes képet a piac működéséről, felkészítve a fiatalokat az előttük álló kihívásokra.

Az MDDÜ kezdeményezése szakmai kapcsolatok tekintetében is új távlatokat nyit a frissdiplomás tervezők előtt. A Budapest Central European Fashion Weeken való megjelenési lehetőségen túl a különféle tanulmányi utak lehetővé teszik, hogy a mentoráltak személyesen is megismerjék a szakma képviselőit, gyártókat és shoowroomokat, de a program résztvevői a Budapest Fashion-Tech Summit konferencián is bemutatkozási lehetőség kapnak.

Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetője szerint a ruha- és textilipari tanulmányokat folytató diákok bár színvonalas felsőoktatásban és szakoktatásban részesülnek, szakmai tapasztalat és kapcsolati háló hiányában mégis nehézségekbe ütköznek a munkaerőpiacra való belépéskor. Ebben lehet segítségükre a Young Talents Program, ami már a kezdeteknél segítséget ad számukra ahhoz, hogy elindítsák, majd sikeressé tegyék saját márkájukat. A BCEFW eddigi Young Talents bemutatói jól szemléltetik, mekkora fejlődési potenciál van a divattervezők következő generációjában.

Az idei divathét különlegessége, hogy most először egy különálló pop-up store-ban lesznek megvásárolhatók az őszi-téli szezon darabjai szeptember 20-ig. A rendezvény alkalmából felállított ideiglenes üzlet ruhákkal és kiegészítőkkel várja vásárlóit a Fashion Streeten. Az érdeklődők minden nap déltől este nyolc óráig tekinthetik meg a magyar divattervezők termékeit.

Kiemelt fotó forrása: Glamour / Pinterest