A Duna növekvő vízszintje miatt lezárják a Műszaki Egyetem főépületét, így az ott működő Szkéné Színházban meghirdetett előadások is elmaradnak.

Pintér Béla a Fácántáncban. Fotó: Marjai János / MTI
Pintér Béla a Fácántáncban. Fotó: Marjai János / MTI

Online közleményben értesíti nézőit Pintér Béla és Társulata arról, hogy pénteken, szombaton és vasárnap nem játszhatnak a Szkéné Színházban. Az  előadásokra megváltott jegyeiket a nézők becserélhetik későbbi időpontra, visszaválthatják vagy ajándékutalványra válthatják. 

„Kedves Nézőink!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a június 7-ére (péntek), 8-ára (szombat) és 9-ére (vasárnap) a Szkéné Színházba meghirdetett Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög előadásaink elmaradnak: a Duna áradása miatt a Műszaki Egyetem főépületét lezárják.

A megvásárolt jegyek

- átválthatók bármely más júniusi előadásunkra (a szabad helyek függvényében) hasonló árkategóriában;
- átválthatók a következő, 2024/2025-ös évadra szóló ajándékutalványra (Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög várhatóan augusztus végén és szeptember elején lesz legközelebb látható, az őszi műsorunk július elejétől lesz elérhető);
- vagy visszaválthatók.

Kérjük, át- vagy visszaváltási szándékukat legkésőbb június 10-ig (hétfő) jelezzék a jegy@pbest.hu e-mail címen.

Köszönjük megértésüket és elnézésüket kérjük a kellemetlenségért!”

 

A Budapesti Műszaki Egyetem tájékoztatása szerint csütörtök 13.00 órától korlátozni kellett az egyetem K épületének használatát. A korlátozás a Fővárosi Csatornázási Művek intézkedése miatt vált szükségessé a Duna magas vízállása, illetve annak a csatornarendszerre gyakorolt hatása miatt. A Műegyetem rakparton található épület lezárása a Duna hétvégére várt apadása után, jövő hét kedden szűnhet meg. Az egyetem többi épülete nem érintett az intézkedésben.