A végtelen, kudarcba fulladó újrakezdések dalához Freund Ádám rendezésében készült videó bemutatja, hogy magunkra maradva hogyan veszítjük el lassanként a valós világgal való kapcsolatunkat, majd azt is, hogy kezdődik minden elölről újra.

A szám klipje szimbólumokkal tűzdelve mesél egy főhősről, akinek a karanténba zárva felerősödnek a problémái, és egy esetleges újrakezdés sem jelentene neki kiutat a végtelen csalódások körforgásából. A képi világban egy négy fal közé szorult élettér jelenik meg, amiben tornyosuló pizzásdobozok, egy eltűnt női maszk és a végtelenbe futó, mégis aktuális tv-műsorok reflektálnak a mindmáig tartó helyzetre és annak bizarr körforgására. A szöveg a képekkel kiegészülve lenyomatává válik az elmúlt néhány hónap elszigeteltségének, amellyel nézőként talán (túl) könnyű is azonosulni.

„A dal még a pandémia előtt született, de azóta talán még aktuálisabbá vált. A karantén idején egy zalai faluban ragadva dolgoztunk a számon a zenekarral. A szöveg az élet megszakíthatatlan körforgásáról szól számomra, ahol az ember tervez, remél, de végül úgyis a sors kegyére van bízva. Bármennyiszer is legördül Sziszüphosz kősziklája, újra és újra neki kell vágni annak a hegytetőnek” – mondta el szerzeményéről a dal énekese, Szűcs Levente.

A videót Freund Ádám rendezte, akinek rövidfilmjét, a Földieket számos díj és külföldi fesztiválszereplés mellett diák Oscar-díjra is jelölték, legutóbbi klipjével pedig megnyerte a legjobb rendezés díját a klipszemlén. A klip operatőre az Aranyszem díjjal kétszer is jutalmazott Gyuricza Mátyás, vágója Makk Lili, akinek nevéhez többek közt az Állampolgár című film vágása is fűződik, látványtervezője pedig Giliga Ilka.

Az Elölről újra mostani premierjét követően egy hétig csak YouTube-on érhető el, majd március 4-től minden zenei streaming platformon hallgatható lesz. Az új album ősszel jelenik meg.

Fotó: Kolos Ádám