Négy fontos díjat kapott a Szabó Magda Pilátus című regényéből készült film a Milánói Filmdíjon (MIFF Awards).

A legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját hozta el a film.

A Milánói Filmdíjra tíz kategóriában jelölnek filmeket, amelyek közül a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai választják ki a nyerteseket, akiknek várhatóan januárban adják át a díjat. A kategóriagyőztesek közül közönségdíjast is választanak, a nyertes filmnek esélye van az olaszországi forgalmazásra.

A Pilátust egyébként megnyert kategóriák mellett a legjobb forgatókönyv (Somogyi György és Szélesi Sándor) díjára is jelölték, illetve Hámori Ildikó mellett Györgyi Anna is szerepelt a legjobb női főszereplő kategória jelöltjei között.

A Szabó Magda regényéből készült tévéfilm producere Köves Ábel. Főbb szerepekben látható még Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kovács Zsolt, Máhr Ági, Martin Márta, Kakasy Dóra, Székely B. Miklós. A film dramaturgja Goda Kriszta, zeneszerzője Bolcsó Bálint, díszlettervezője Hujber Balázs, jelmeztervezője Donkó László, a casting director Matyassovszky-Zsolnay Bálint, hangmérnöke Komlódi Gábor és Dévényi Tamás.

Forrás: magyar.film.hu