S.Z.I.M.N.I.A.

Egyéb

Az alapítvány célja, hogy Diósdon, Budapesten a Lajtha László Zeneiskolában, a Dohnányi Ernő Zeneiskolában, a Budapest Jazz Clubban, a Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményében, Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában, valamint az istenkúti Közösségi Házban és a Pécsi Tudományi Egyetem Művészeti Karának aulájában rendezzen egy-egy koncertet. A sort a szeptember 30-i koncert nyitja, melynek szólistája Solti Árpád, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem IV. évfolyamos zongora és zeneszerzés szakos hallgatója. Vele szeptember 30-án, a Művészetek Palotájának Üvegtermében is találkozhatnak az érdeklődők, ahol tehetséges fiatal zeneszerzők mutatkoznak majd be egy ingyenes hangverseny keretében.

 

2010 október 1-jén, a zene világnapján egész napos programmal készülnek, melynek részeként megnyílik a Zene és Képzőművészet című kiállítás is a Millenárison. A Millenáris Parkban Georg Crumb-, Bartók- és Eötvös Péter-estre kerül sor a Hajó-teremben, ahol projektorokon a Tűzraktér művészei különféle képi illusztrációkkal és video- installációval kísérik a hangversenyt.

 

A Tűzrakétér más szempontból is jelentős helyszín, mivel két napos, kulturális rendezvényt látszik körvonalazódni, ez év végén. Képekkel illusztrált koncertek, előadások, kerekasztal beszélgetések és workshopok színesítik majd a kínálatot.

                                        

2010-ben kortárs zenei estre kerül sor a Fővárosi Művelődési Központban, ahol fiatal magyar és kelet-európai szerzők (lengyel, szlovén, román) műveit mutatják be. A helyszínről élő közvetítést sugároz majd a Fúzió Rádió, mely műsort átvesz majd a Tilos, a pécsi Periszkóp és Remete, valamint a szegedi Rádió MI is. A rendezvénynek külön hangsúlyt adhat a jövő évi Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program - melynek egy megelőző, sajátos bemutatkozó eseménye is lehet jelen esemény.

 

A S.Z.I.M.N.I.A. által szervezett események ingyenesen látogathatók. 

 

Solti Árpád (zongora)
2009. szeptember 23. 18:00
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye

Frescobaldi-Bartók: G-dúr toccata és fúga
Nagy Ákos: Miniatűrök
Solti Árpád: Három dal zongorára
Podráczky Ákos: Szonatina
Beethoven: f-moll "Appassionata" szonáta, op. 57

A belépés ingyenes

Hangulatkoncert
2009. szeptember 30. 17:00
Művészetek Palotája - Üvegterem

Km.: Solti Árpád (zongora)

Frescobaldi-Bartók: G-dúr toccata és fúga
Podráczky Ákos: Szonatina
Nagy Ákos: Miniatűrök
Solti Árpád: Trois chansons pour le piano
Beethoven: f-moll "Appassionata" szonáta, op. 57

A belépés ingyenes