A 2023-as sikereken felbuzdulva újra megrendezik Magyarországon is a világ egyik legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic Cont. A kétnapos rendezvénynek május 18–19. között a Hungexpo ad otthont. Az eseményen egyszerre elevenedik meg a filmek, a képregények, az animék és videójátékok világa, és világsztárokba is belefuthatnak a látogatók.

American actor Eric Roberts arrives at the Global Premiere Screening Of Paramount Pictures 'Babylon' held at the Academy Museum of Motion Pictures on December 15, 2022 in Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Eric Roberts. Fotó: Xavier Collin / Image Press Agency / NurPhoto via AFP

A Comic-Con a legismertebb popkulturális – elsősorban képregény- és filmrajongói – találkozó, amely Amerikában Comic-Con International néven indult az 1970-es években. A Comic-Conon minden évben részt vesznek a legnagyobb hollywoodi filmstúdiók, illetve televíziós társaságok az éppen aktuális, témába illő filmjeikkel, sorozataikkal, illetve képregényeikkel. Összegezve tehát: a Comic-Con a képregényeket, filmeket, televíziós sorozatokat, videójátékokat ünnepli. Az esemény fő célja az, hogy összehozza a rajongókat, alkotókat, színészeket és művészeket, találkozhassanak a kedvenc műfajok ikonjaival.

A Budapest Comic Cont először 2022-ben rendezték meg, az esemény azóta folyamatosan növekszik és fejlődik, és egyre szélesebb körű programokat kínál a látogatóknak. A rendezvényen lehetőség nyílik találkozni és beszélgetni hazai és külföldi képregényrajzolókkal, színészekkel, művészekkel és egyéb alkotókkal. A Budapest Comic Con színpadán interjúkat, panelbeszélgetéseket, előadásokat és bemutatókat követhetünk figyelemmel. Emellett cosplay-versenyeket és bemutatókat is tartanak, ahol a résztvevők egyedi jelmezekben tisztelegnek kedvenc karaktereik előtt.

Idén eljön Budapestre  Afshan Azad, Clive Standen, Deep Roy, Erick Avari, Eric Roberts és Jerome Flynn is. A sztárokkal szombaton, május 18-án, illetve  vasárnap találkozhatnak az érdeklődők, akik kérhetnek  közös képet, illetve autogramot, találkozhatnak kedvenc színészeikkel, válthatnak néhány szót kedvenc filmhőseikkel.

A Budapest Comic Conon beszerezhetők a legfrissebb képregények, limitált kiadású merchandise-termékek és egyedi művészeti alkotások is. Emellett számos workshop és játék várja az érdeklődőket, hogy aktív résztvevői legyenek a meghirdetett programoknak.