Az Európai Filmakadémia bejelentette, hogy a szakmai zsűri Ágh Mártonnak ítélte a legjobb látványtervező díját. A több mint két évtizede színházban és filmekben egyaránt dolgozó Ágh Márton a Természetes fény című, a második világháborúban, a Szovjetunió megszállt vidékein játszódó film látványtervezéséért kapta meg a kitüntetést.

A Természetes fény magyar–lett–francia–német koprodukcióban, a Campfilm gyártásában, a Mistrus Media, a Lilith films, a Propellerfilm és a ZDF Arte, a Novak Prod és a Proton Cinema együttműködésével a Nemzeti Filmintézet, a magyarországi filmszakmai adókedvezmény, az Eurimages, a CNC − Aide aux Cinemas du Monde, a National Film Centre of Latvia, a Riga City Council és a Kreatív Európa Media program támogatásával készült. Vezető producerei László Sára és Gerő Marcell.

Nagy Dénes első mozifilmjének világpremierje a Berlinálén volt, ahol a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve-díjjal tüntették ki. A fiatal alkotó az első magyar elsőfilmes, aki elnyerte ezt a díjat a Berlinále történetében. A Természetes fényt szeptemberben mutatták be a hazai mozik.