fbpx

Ez történik a Janus Pannonius Múzeumban

Készülő dokumentumfilm Rodolfóról, a Pécsi Nemzeti színház történetét bemutató tárlat, dohányzástörténeti kiállítás – nagy a sürgés a pécsi múzeumban.

Nemrég bontották le a Vigyázat csalok! című kiállítást, amely Gács Rezső (1911–1987), azaz Rodolfo életműve előtt tisztelgett. Előtte azonban még filmfelvételeket készített egy stáb a művész születésének 110. évfordulója alkalmából készülő dokumentumfilmhez a vendégtárlatnak helyet adó Múzeum Galériában.

A tervek szerint a Várostörténeti Múzeumba kerülne át a Pécsi Nemzeti Színház 125 éves történetét bemutató tárlat, amelyet a Történeti Osztály muzeológusai részben a JPM Történeti Osztályának anyagából készítettek. A kiállítást eredeti helyszínén (a színház előcsarnokában) tavaly a járványhelyzet miatt csak kevesek láthattak.

Emellett zajlanak továbbá a megújuló ibafai dohányzástörténeti kiállítás múzeumi szakmai előkészítő munkái, s az Új- és Legújabbkori Gyűjteményi Osztály gyűjteménye újabb értékes város- és ipartörténeti anyagokkal gazdagodott. A folyamatosan végzett belső háttérmunkák közül kiemelendő a gyűjteményekre vonatkozó adatokat tartalmazó számítógépes adatbázis építése.

Kép forrása: Janus Pannonius Múzeum

A rovat további cikkei