dead
The Dead Don’t Die
A fesztivált Jim Jarmusch zombifilmje, a várva várt The Dead Don’t Die nyitja meg, melyben Bill Murray és Adam Driver rendőrpárosa egy zombiapokalipszist próbál megfékezni Centerville városában.
Szintén itt mutatják majd be a Bohém rapszódia rendezője, Dexter Fletcher Elton Johnról szóló életrajzi filmjét, a Rocketmant is, két héttel az észak-amerikai forgalmazás előtt.
rocketman
Rocketman
A spanyol Pedro Almodóvar, aki 2017-ben a zsűri elnöke volt, Fájdalom és dicsőség című versenyfilmjének főszerepében a Matador főhőseként megismert Antonio Banderas melankolikus filmrendezőt alakít.
A kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne testvérek A fiatal Ahmed című szociografikus filmje egy kamasz radikalizálódásáról szól.
Matthias_es_Maxime
Matthias és Maxime

Az Ez csak a világvége című filmjével három évvel ezelőtt a zsűri nagydíját elnyert, kanadai Xavier Dolan ismét francia nyelvű alkotással (Matthias és Maxime) érkezik.

Az olasz Marco Bellocchio Az áruló című filmje egy volt maffiózó történetét dolgozta fel.

A francia külvárosokról szól a Ly Lajd rendezte A nyomorultak.

Céline Sciamma Egy fiatal lány portréja című filmjének főszerepét Adele Haenel játssza.
hiddenlife
A Hidden Life

Az amerikai Terrence Malick, aki Az élet fája című filmjével 2011-ben Arany Pálmát nyert, a második világháborúról szóló, A Hidden Life című új alkotásával tér vissza.

Arnaud Desplechin a szülővárosában, Roubaix-ban szolgálatot teljesítő rendőrökről igaz történetek alapján forgatott alkotásának (Oh Mercy!) főszerepeit Roschdy Zem, Léa Seydoux és Sarah Forestier alakítja.

A kétszeres fődíjas Ken Loach brit rendező Sorry We Missed You című filmje egy szerény körülmények között élő házaspár mindennapjairól szól.

swm
Sorry, we missed you

A versenybe először meghívott Justine Triet Virgine Efirával a főszerepben forgatta Sibyl című alkotását.

Az újoncok között Kelet-Európából a népszerű román rendező, Corneliu Porumboiu The Whistlers című filmje versenyezhet az Arany Pálmáért többek között a szenegáli Mati Diop, a kínai Diao Ji-nan, az osztrák Jessica Hausner és a palesztin Elia Szuleiman filmjei mellett.

A Netflix idén sem tudott megegyezni a filmfesztivál szervezőivel, így 2019-ben sem mutatnak be netflixes filmeket Cannes-ban. Így lemarad a vetítésről a The Irishman, a The Laundromat és a The King is.
Szintén kimaradt a meghívottak listájából a szaksajtó által leginkább várt alkotás, Quentin Tarantino legújabb filmje, a Volt egyszer egy Hollywood, mivel a film még nem készült el. Thierry Frémaux a bejelentés után elmondta, hogy már látta az új Tarantino-film nagy részét, de a teljes mű egyelőre még várat magára.

Képek forrása: imdb