A Tehetség-díj évente két zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A Tehetség-díj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 1 millió forint pénzjutalomban részesülnek.

Az életműdíj évente két személynek ítélhető oda életkori megkötés nélkül. A díjakat zeneművész, pedagógus, menedzser vagy kulturális szervező nyerheti el. Az életműdíj nyertesei az emlékplakett mellett személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.     

A szervezők a koncert@cziffrafesztival.hu címre várják a jelölt szakmai életrajzát maximum 1500 karakterben szóközökkel együtt, ami tartalmazza a különböző jelentős nemzetközi versenyeken elért díjakat és a fiatal művész eddigi legfontosabb koncertjeit, nyomdai minőségű fényképét, a jelölt e-mail-címét, telefonszámát, Tehetség-díj esetében a jelölt pontos születési dátumát és egy szakmai ajánlást.     

A jelölő lehet zeneművész, pedagógus, kulturális szervező, intézményvezető. Amennyiben valaki saját magát szeretné jelöltetni, szükséges ajánlást benyújtania a kulturális élet egy elismert személyiségétől. A díjazottakat szakmai grémium választja ki a beküldött jelölések alapján. A döntésben a szakmai életút mellett fontos szerepet játszik a Cziffra György művészetéhez köthető ideológia, előadó-művészeti, tanári és emberi hitvallás képviselése, jelenléte, továbbadása. A jelölés elfogadásáról a jelöltet e-mailben értesítik.     

Az ünnepélyes díjátadó a Cziffra György-emlékév részeként megvalósuló Cziffra György Fesztivál gálakoncertjén, február 27-én lesz a Zeneakadémián. A Cziffra Fesztivál a díjakat Budapest XIII. kerületi önkormányzata és a kőbányai önkormányzat anyagi támogatásával biztosítja.     

Nyitókép: Cziffra György. Fotó: cziffrafesztival.hu/Kresz Albert