A magyar designszcéna egyik legjelentősebb és legaktívabb műhelye sokszínű kiállítássorozattal ünnepli a negyedszázados évfordulót. Második állomásaként a Határtalan Design díj idei díjazottjai közül a lengyel Studió Malafor munkáival, a magyar Blum & Wolf lámpáival és Kollár Ágnes textiljével ismerkedhet meg a közönség. A válogatásban vendégkiállítóként Monika Järg észt textiltervező is részt vesz.

Az Eventuell Galériát 25 évvel ezelőtt Kónya Kinga, Munkácsi Gábor, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia textiltervező iparművészek és Radnóti Tamás belsőépítész alapította saját, valamint kortárs designerek munkáinak bemutatására. Az eltelt évtizedek alatt több tehetséges és ismert textil-, divat- és ékszertervező kapcsolódott be a csoport munkájába.

Radnóti Tamás és Szigeti Szilvia munkája
Fotó: Imre Barnabás

A tagok egyedi és kisszériás termékeinek bemutatásán kívül az Eventuell brand égisze alatt Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás több mint 200 kiállítást és egyéb programot szervezett, amelyeken eddig közel 800 magyar és külföldi designer, alkotócsoport és kortárs művész alkotásai voltak láthatók. Szintén a tervezőpáros nevéhez köthető a 2004 óta minden évben megrendezett nemzetközi madeinhungary+MeeD, Határtalan Design kiállítássorozat, amely az Eventuell Galéria falain kívül is több száz designer és társművész munkáit mutatta be tartalmas összművészeti, kortárs tánc- és zenei programokkal kiegészítve.

Kónya Kinga kézzel kötött párnája
Fotó: Imre Barnabás

A régió egyik legjelentősebb designeseménye, a Határtalan Design kiállítás célja, hogy megmutassa a terület sokszínűségét, frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző darabok is helyet kapnak. A kiállításhoz immár harmadik esztendeje egy díj is kapcsolódik, amelynek idei nyertesei is bemutatkoznak.