Elkészült Horvát Lili filmjének előzetese. A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én kerül a mozikba.

Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével, a Mozinet forgalmazásában szeptember 24-én kerül a hazai mozikba Horvát Lili második nagyjátékfilmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A romantikus drámában valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Mennyiben építjük önmagunkban a szerelmi történeteket? Mennyire másképpen megélhető két ember számára ugyanaz a szerelem?

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A Felkészülés... számomra
elsősorban a szerelem projektív természetéről szóló személyes történet. A film
a szerelmet az őrülettől elválasztó, nyugtalanítóan homályos határsávban
játszódik. Mennyiben építjük önmagunkban a szerelmi történeteket? Meddig tart a
vágyott valóság, és hol kezdődik a realitás? Mennyire másképpen megélhető két
ember számára ugyanaz a szerelem?” – fogalmazott filmjéről a rendező.

A film főszerepeiben Stork Natasát és Bodó Viktort láthatjuk, további fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor tűnik fel. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert, aki a Szerdai gyerek mellett az Oscar-díjas Mindenkit is jegyzi.

Horvát
Lili második nagyjátékfilmje, a
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
világpremierjét
a velencei filmfesztiválon tartják szeptember elején, közvetlenül utána pedig a
Torontói Nemzetközi Filmfesztivál
programjában többek között Spike Lee, Thomas Vinterberg, Naomi Kawase és Halle
Berry új alkotásaival, valamint Mundruczó Kornél első Amerikában forgatott
mozifilmjével szerepel majd együtt.

Horvát Lili 2015-ben első nagyjátékfilmjével, a Szerdai gyerekkel megnyerte a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjának fődíját, a kritikusokból álló FEDEORA zsűri díját, és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazták.