Öt helyszín, félszáz fellépő, víziszínpadok, strandbulik. Pénteken indul a BalatONkoncert ingyenes minifesztivál.

Közel félszáz előadót állítanak víziszínpadra az idei szezonban a BalatONkoncert programsorozat szervezői, olyan neveket, mint az Anna and the Barbies, a Sugarloaf, a Dirty Slippers, a Bon-Bon, az Ivan and the Parazol, a 4S Street, a Hooligans, a Lord vagy a Bestiák. A honi pop-rock élet majd minden stílusa képviselteti magát az ötállomásos utazó turnén.

Az első minifesztiválnak a kenesei Széchenyi park biztosít helyszínt június utolsó hétvégéjén. Itt olyan neves előadók állnak majd a pontonszínpadra, mint Roy és Ádám, Paulina, a Kultúrkör, Beretka Ádám, a Lóci Játszik és a Pál Utcai Fiúk.

Az este hét órától zajló ingyenes bulik – ahogy az elmúlt években, úgy az idén is – a nagy fesztiválok hangulatát hozzák el a nézők számára, teljesen ingyen, belépő- és fesztiválkártyák nélkül.

Ráadásul az idén back-to-back hétvégékkel nyit a sorozat, hiszen július első hétvégéjén már a szomszédos Balatonfűzfőn megy tovább a buli. A Tobruk strandon rendezett koncertsorozat igazán különleges lesz, mivel ezúttal fürdőzés közben, a vízből nézheti-hallgathatja a közönség a különleges MVM Energiaszínpadon zajló előadásokat. Igazi nyári muzsikákat játszó fellépőket válogattak össze a szervezők, ott lesz az UFO, Aguszt Bárió, a Bestiák, a Bon-Bon, a Hősök, Mihályfi Luca, a Desperado, Bebe és Orsovai Reni és a Nene.

A programsorozat egy hónapos szünet után, augusztus első hétvégéjén folytatódik Balatonföldváron, többek között az Anna and the Barbies és a Sugarloaf, a Dirty Slippers és a Konyha zenekar koncertjével. Két héttel később Balatonboglár következik, ahol a BBB Szüreti Fesztivállal együttműködésben hat napig tart majd a buli, több mint húsz előadóval, köztük például az Ivan and the Parazol, Péterfy Bori és a Love Band, a ManGoRise, a New Level Empire, Boggie, a 4S Street, a Hooligans és a Lord.

Az idei program Balatonfüreden zárul, ahol a Füredi Borhetek ideje alatt a Tagore sétány melletti vízterületen álló színpadhajóról szól majd a Zaporozsec, Takács Nikolas, a Unique és még számos további produkció augusztus 22–25. között.

Az idei rendezvénysorozat korai kezdésével és késői zárásával a szervezők azt szeretnék elérni, hogy hosszabb legyen az idei szezon és minél többen utazzanak, ráadásul minél előbb a Balatonhoz, így minél tovább élvezzük együtt a nyarat zenével a vízparton.

 

BalatONkoncert
Június 28–30. Balatonkenese, Széchenyi park
Július 5–7. Balatonfűzfő, Tobruk strand előtti vízterület
Augusztus 3–5. Balatonföldvár, nyugati szabadstrand
Augusztus 15–19. Balatonboglár, szabadstrand előtti vízterület
Augusztus 22–25. Balatonfüred, Tagore sétány előtti vízterület

 

Bővebb információ: www.balatonkoncert.hu, Facebook/Balatonkoncert.hu